Müzik sadece ruhunuza değil, bedeninize de esenlik veriyor. Son araştırmanın sonucu oldukça somut verilere sahip.

Britanya’da birçok büyük konser salonunun işletmecisi olan O2 ve Londra’daki Goldsmith Üniversitesi el ele vererek canlı müzik dinleyen bireylerin diğerlerine göre nasıl ayrıştığını gözler önüne serdi.

Araştırmaya liderlik eden Patrick Fagan’a göre en az 20 dakika boyunca canlı müzik izleyen bir insanın mutluluk oranı %21 artış gösteriyor. Araştırmaya dahil olan deneklerin psikometri ve kardiyoloji testlerinde çıkan sonuçlar baz alındığında, düzenli olarak konsere giden insanların mental ve bedensel kazanımı düzenli olarak yoga yapan bir insanınkine denk.

Fagan’a göre sadece bir canlı gösteriye katılan insanda bile bu değişimi gözlemek mümkün. Yine elde edilen verilere göre konsere giden insanlar diğerlerine oranla %25 daha fazla özgüvene sahip oluyor ve gösteri sonrasında zihinsel uyarımları %75 artıyor.

Britanya’da insanların %67’sinin evde müzik dinlemek yerine konsere gitmeyi tercih ettiği sonucuna da varan çalışmanın işaret ettiği bir başka nokta daha var; mutlu insanların daha sağlıklı olduğu ve ömürlerine ortalama 9 yıl eklediği gerçeği üzerinden hareket edilirse, konsere gitmek ve uzun yaşamak arasında ciddi bir bağ olduğu kesin.

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin