“Çocuğumun yetenekli olup olmadığını nasıl bilebilirim? İlk enstrüman için en uygun zaman ne zaman? En uygun enstrüman hangisi? ” gibi sorular, çoğu çocuğun anaokuluna ve okul öncesi yaşlarına geldiklerinde birçok ebeveynin kendilerine sordukları sorulardır. Bu günlerde ebeveynlerin çoğu müziğe erken girişin, sadece müzikal bir bakış açısından değil, çocuklarının gelişimi için çok faydalı olabileceğinin farkındadır.

Hemen hemen her çocuk müziğe cevap verir ve bu konuda yaş önemli değildir. Hayatın ilk üç yılının müzikal öğrenme için en büyük potansiyele sahip olduğunu gösteren çalışmalar bile var!

Müziğin sadece konsantrasyon, algı ve koordineli hareketi değil, aynı zamanda hafıza formasyonunu ve bilişsel yeteneklerini de geliştirdiği bir gerçektir. Yetenek söz konusu olduğunda, doğanın bazılarına biraz daha cömert davrandığı doğrudur, ama asıl önemli olan bir müzikal ortam ve erken destektir. Bu yazımızda okul öncesi çocuklar için enstrüman önerileri hazırladık.

Piyano

Temel müzik eğitiminde ilk sırada gelen enstrüman olan piyanoya başlamak için ideal yaş, 4-6 yaş olarak kabul edilir. Piyano dersi alan çocukların mantıksal hafızalarının ve algılama yeteneklerinin ciddi şekilde geliştiği gözlemlenmiştir. Piyano öğrenen çocuk aynı zamanda tüm bedenini kontrol eder, iki ayağı ile pedal kullanır. Bu beynin koordine ettiği karmaşık bir aktivitedir.  Piyano eğitimini doğru zamanda, doğru kişilerden, doğru yöntem ile almaya başlayan istekli bir öğrencinin, kişisel gelişimine önemli bir katkı sağlandığı açıktır.

Piyano ve klavye modellerini ve fiyatlarını buradan inceleyebilirsiniz.

Perküsyon

Anaokulu ya da bir müzik okulunun erken müzik eğitimine gitmeden önce bile, hayatın ilk yılından itibaren çocuklar için uygun olan müzik aletleri vardır. Perküsyon serisinin aletleri, ritim ve aktif müzik yapımındaki çocukların ilk deneyimleri için uygundur. Bu serinin tüm parçaları doğal yollarla renklendirilir ve son derece sağlamdır. Rohema, Jinbao markalarının Orff çalgıları ile Boomwhackers müzikal borularını buradan inceleyebilirsiniz.

Gitar

Ebeveynlerin tercihleri ne olursa olsun gitar, çok küçük çocuklar için bile en popüler araçlardan biridir. Faydalı bir gitar eğitimi için çocuklar en az 4 veya 5 yaşında olmalı ve 8-9 yaşına kadar bir elektro gitar düşünülmemelidir. Yumuşak naylon telli ve 1/4 gitarlar yeni başlayacak çocuklar için mükemmel bir seçimdir.

Çocuklar için uygun olan gitar modellerini ve fiyatlarını buradan inceleyebilirsiniz.

Nefesli Enstrümanlar

Bu yaşlarda ilk melodiler kolayca çıkabilir, koordineli bir nefes ve parmak izi tekniğini ile çocuklar da hızlıca nefesli enstrümanları öğrenebilir ve çalabilir.

Nefesli enstrüman modellerini ve fiyatlarını buradan inceleyebilirsiniz.

Keman

Birçok müzik okulunda keman eğitimine başlamak için ideal yaş aralığı 6-13 olarak kabul edilir. Keman eğitimine doğru yaşta başlamak kadar doğru bir eğitim ve eğitmenle başlamakta çok önemlidir. Keman seçiminde uzman kişilerin veya öğretmenlerin tavsiyesi alınmalıdır.

Keman modellerini ve fiyatlarını buradan inceleyebilirsiniz.

Temel olarak, enstrümanın büyüklüğü çocuğun vücut yapısına ve gelişimine dayanmalıdır. Bu nedenle deneyimli bir öğretmen veya uzman tavsiyesini almak oldukça önemlidir. Çocuklarınız için doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacak uzmanlarımız ve çalışma arkadaşlarımız için en yakın mağazamızı ziyaret edebilir veya telefon ile bilgi alabilirsiniz.

Mağaza bilgilerimize buradan ulaşabilir veya 0(212) 236 57 13 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin