İyi bir müzik kariyerine sahip olmak için sadece müzik yapmanız asla yeterli olmayacaktır. Bir müzik artisti olabilmek için bundan çok daha fazlası gerekli. En basit şeklinde izlenmesi gereken 5 adımı sizler için inceledik.

         1)  Hedeflerinizi Koyun

Hedeflerinizi ve başarmak istediklerinizi belirlemek, başlarken yapmanız gereken en önemli şey dersek yanılmış olmayız. Hedeflerinizi koymazsanız, onları başardığınızda da farkına varamazsınız. Hedeflerinizi belirlediğiniz anda, onları gerçekleştirmek için çabalar ve çalışırsınız. Gerçekleştirdiğinizde ise bir sonrakileri belirler ve her zaman daha iyisi için çabalarsınız. İyi bir müzik kariyeri için işin olmazsa olmazı bu diyebiliriz.

       2)  Yaptığınız İşi Ciddiye Alın

Müzik artisti olmak hepimizin kulağına çok hoş geliyor olabilir fakat bir iş yaptığınızı asla unutmayın. Bir iş kurulduğunda nasıl ciddi ve düzenli bir şekilde ilerlenmesi gerekiyorsa, müzik işinde de öyle ciddi bir şekilde ilerlemeniz gerek. Aksi takdirde, müzik kariyerinizde ulaşmak istediğiniz yere ulaşamayabilir ve deyim yerindeyse çuvallayabilirsiniz.

       3)  Çevrenizde Pozitif İnsanlar Tutun

Bunun çok önemli olmadığını düşünebilirsiniz fakat emin olun diğer adımlar kadar çevrenizde pozitif insanları tutmanız da oldukça önemli. Negatif insanları çevrenizde tutmanız, size inanılmaz kötü bir etkiden başka hiçbir şey getirmez. Yakınınızdan bir insanın sürekli yaptığınız işi kötü bir şekilde eleştirdiğini ve size inanmadığını düşünün. Böyle bir durumda kendi motivasyonunuz yeterli olmayabilir ve hatta o motivasyon bile zamanla yok olabilir. Bu yüzden, çevrenizde sizi destekleyen, pozitif insanları tutmanız sizin için çok iyi olacaktır.

     4)  Network Sağlamaya Çalışın

Müzik piyasasında iyi bir network edinmeniz can alıcı faktörlerden bir tanesi. Online ya da offline, sektördeki insanlarla iletişim halinde olmanız sizin için çok yararlı olacaktır. Hem kendinizin hem de yaptığınız müziğin tanıtımını yapmak için, kurduğunuz bu kontaklar oldukça önemli. Ayrıca sosyal medyayı da iyi ve etkili kullanmanız bir o kadar önemli

    5)  Kendi Eleştirmeniniz Olun

Her şeyden ve herkesten önce yaptığınız işi sizin değerlendirmeniz ve eleştirmeniz gerek. Kendiniz ve müziğiniz için en iyinin ne olduğunu bilen sizden başkası değil. Eğer bir şeyler doğru değilse de bunu fark etmesi gereken kişi sizsiniz. Önemli bir karar verilmesi gerektiğinde başkalarına ne yapmanız gerektiğini sormaktansa, kendi başınıza karar vermeniz gerektiğinin farkına varın. Kendiniz ile iletişim halinde olduğunuzda, verdiğiniz bir karardan pişman olmanız çok zor olacaktır.

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin