1950’li yıllarda yüksek fiyatları sebebiyle el yakan amfilerden kaçan müzisyenler gitarlarını radyolarına bağlayarak çalıyordu. Bu sayede her ne kadar tam anlamıyla sağlıklı bir ton elde edilemese bile bir yandan müzik çalarken (playback) diğer yandan da gitar çalınabiliyordu. Bugün ise sevinerek söyleyebiliriz ki türünün en gelişmiş örneklerinden biri olan Blackstar ID:Core BEAM modeli ile evinizde alandan tasarruf ederek yüksek kalitede stereo müzik dinlerken aynı anda gitar çalmak mümkün.

İlk Bakış:

ID: Core serisi ile masaüstü amfi konseptine başarılı bir giriş yapan Blackstar yeni amfisi ID BEAM ile bu alandaki yerini tam anlamıyla perçinliyor!

Basit ve şık bir tasarıma sahip olan Blackstar ID:Core BEAM 291 x 169 x 166mm’ lik boyutlarıyla oldukça az yer kaplıyor.

Muhteşem yerleşik (onboard) efektleri ve harika Bluetooth aktarımı ile gitar çalmak daha keyifli hale geliyor. Bu özelliklerin yanında uygun fiyatlı olmasıyla da göze çarpıyor.

Super Wide Stereo: Normal stereo amfilerin aksine oldukça geliştirilmiş ‘’Super Wide Stereo’’ özelliği ile müzik dinlemek çok daha keyifli bir hale gelmiş. Diğer bir deyişle duyduğunuz ses tek bir noktadan değil amfinin her noktasından ayrı ayrı duyuluyor ve sizi müziğin atmosferi içine alıyor. Bu sayede dilediğiniz müziği kaliteli bir şekilde dinlerken üzerine gitar çalarak müzik keyfinizi en üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

BEAM ile sunulan özellikler bunlarla da sınırlı değil. ID:Core BEAM amfi Blackstar markasının bas ve akustik gitar kullanıcılarına çeşitli amfi modellemeleri ile ortak olarak sunduğu ilk amfi olma özelliğini taşıyor.

6 farklı elektro gitar tonu, 4 adet akustik amfi modellemesiyle birlikte 2 farklı bas gitar simülasyonuna sahip ID:Core BEAM üzerinde akustik ve elektro gitar kullanıcıları için de özel hazırlanmış toplamda 12 ton ve amfi modellemeleri bulunuyor. Böylece aradığınız tonu bulmak artık daha hızlı ve zahmetsiz.

Amfi modellemelerine ek olarak diğer ID:Core serilerinde olduğu gibi geniş ayar skalasına sahip ‘’delay’’ ve ‘’reverb’’ efektleri de BEAM üzerinde sunulmuş. Birbirinden farklı 4 seçeneğiyle analog pedalları aratmayan bu efektler kısa zamanda favoriniz olacak.

SES:

ID: Core serisini takip edenler hâlihazırda amfi performansı anlamında ne duyacaklarını tahmin edebiliyorlardır diye düşünüyoruz. Birbirinden farklı 2 adet zengin tınılara sahip ‘’clean’’ seçeneği ve geniş ton aralığı sunan ‘’crunch’’ modellemesiyle ID:Core BEAM beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

OverDrive 1 ve 2 kanalları ile yoğun ve doyurucu sert tonlar da oldukça başarılı. Kompakt bir tasarım ile portatif bir amfi arayan Rock ve metal müzik severler için Blackstar ID:Core BEAM fiyat-boyut-performans değerlendirmesinde en başarılı amfi denilebilir. Ayrıca birçok Blackstar modelinde olan ISF kontrolü sayesinde seçilen tonlarda kişiye özel ayarlamalar yapmak mümkün.

Volume butonu üzerine parmağınızla hafifçe bastırıp çekerek tamamen yeni bir ses bankasına ulaşıyorsunuz. Bu yeni sesler içerisinde Elektro, Bas ve Akustik gitar kullanıcıları için tasarlanmış klasik ve modern tınılara sahip toplamda 12 farklı simülasyon bulunuyor (single ve humbucker manyetikler için farklı dizayn edilmiş).

Blackstar ID:Core BEAM üzerinde bulunan phaser, flanger, chorus ve tremolo efektleri de tıpkı amfi üzerindeki diğer güçlü simülasyonlar gibi oldukça kaliteli ve tatmin edici. Funk tarzını seven müzisyenlerin gerçekten çok beğeneceği bir ‘’envelope filter’’ ve ‘’fuzz’’ seçenekleri de gözden geçirmenizi önerdiğimiz diğer özellikler arasında. Ayrıca kişisel beğenilerinize göre ayarladığınız tüm tonları da BEAM üzerine kaydedebiliyorsunuz.

Son olarak Blackstar ID:Core BEAM boyut olarak masaüstü kullanım için en ideal amfilerden biri diyebiliriz. Bilgisayarınızla birlikte kullandığınız masaüstü hoparlörlerinizden büyük olduğunu kabul ediyoruz, fakat Bluetooth performansı, kolay kullanımı ve çalım zevki düşünüldüğünde kesinlikle fiyatına değer bir amfi.

Blackstar INSIDER v1.7.0 Uygulamasını İncelemek İçin

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin