YAMAHA, 1980’lerin ortalarından beri önde gelen elektronik davul üreticilerinden biridir ve DTX Elektronik Davul Serisi, son yıllarda oldukça popüler bir hale gelmiştir. Peki onu bu kadar popüler hale getiren nedir?

Ses Kalitesi ve Efsaneleşmiş Yamaha Akustik Davul Sesi Örneklemeleri

DTX davul serisinin en etkileyici özelliklerinden biri, yüksek kaliteli ve gerçeğe çok yakın ses örneklemelerine sahip olmasıdır. Birch Custom, Oak Custom ve Stage Custom gibi davul dünyasında yer etmiş ve efsaneleşmiş Yamaha Akustik Davul seslerinden örneklemelerle donatılmış olan Dtx serisi ile davul çalmaya başlamak daha da heyecanlı hale geliyor. 

Davul seçimi yaparken size duymak istediğiniz nüansları verebilecek bir seçim yapmak yaratıcılığınızı ortaya çıkarmanız için önemlidir. YAMAHA DTX serisinin akustik davul ses örneklemeleri her ses ve nüansı yakalayacak şekilde, en gelişmiş stüdyo ortamlarında kaydedilmiştir ve sesler, büyük ve rezonanslı davul seslerine çok yakın, olabildiğince gerçekçi olacak şekilde tasarlanmıştır.

Tasarım

YAMAHA DTX Elektronik Davul Setleri tasarım olarak, kolay bir kuruluma sahiptir. Kolayca taşınabilir, bu da hareket ve kullanım alanınızı oldukça genişlettiği için harikadır. Daha da iyisi, akustik bateri kiti ile pratik yapmak için bir stüdyoya ihtiyaç duyarken, elektrikli bateri kiti ile davul çalma pratiğinize özel olarak ayrılmış bir odaya gerek yoktur. Elektrikli kitinizi her yere götürebilir ve çalabilirsiniz.

Sessiz Çalışmalar için Kulaklıkla Çalım Kolaylığı

Sessiz çalışma, müzisyenlerin bu elektrikli bateri serisini seçmelerinin ana nedenidir. Sessiz uygulama size çalışmak için ihtiyaç duyduğunuz izolasyonu sağlarken çevrenizdekilerin de sesten etkilenmesini önler. YAMAHA DTX Serisi ile, daha ince ayrıntıları duyabileceğiniz kulaklıkla çalma seçeneğine sahipsiniz.  Elektrikli davul kitleri çalmak için çok rahattır ve akustik bir kite geçiş yapmak istiyorsanız doğal hisse en yakın çalım için DTX serisi yine başlangıç için yerinde bir seçim olacaktır.

Canlı Performans / Kayıt

YAMAHA DTX’i canlı performans yaparken de tercih edebilirsiniz.

Bir performansa özel efektler ekleme yeteneği, bu kitleri popüler bir seçim haline getiren bir başka özelliktir. Ayrıca performansınızı kolayca kaydedebilirsiniz.  

Fiyat ve Performans Dengesi

YAMAHA DTX, donatıldığı özelliklerle profesyonel ses sağlama ve harika çalma deneyimi sunma yeteneğine sahiptir ve fiyat performans olarak da ideal seçeneklerden biridir. Yeni başlayanlar, orta düzeyler ve profesyoneller için tercih sebebi olan pratik ve performans özellikleri ile doludur.

YAMAHA DTX Elektronik Davul Setlerinde, eğlenceli ve onu seveceğiniz çok şey var.

Yamaha DTX Serisindeki Modellere Daha Yakından Bakalım!

DTX400 Serisi Elektronik Davul Kitleri

Bateri yolculuğunuza yeni başlıyorsanız, ideal elektronik bateri kiti, sağlam, ayarlanabilir ve rahat çalabilen ve kulaklıklarınızda iyi ses çıkaran çeşitli kitler sunan bir setlerdir.

YAMAHA DTX402K doğrudan yeni başlayanlara yöneliktir. Yeni başlayanlar için kompakt kit minimum yer kaplarken sessiz bas davul pedalı evde çalışırken de harikalar yaratır. Rafın yüksekliği ihtiyaca göre ayarlanabilir ve pedler de ihtiyaç duyduğunuz yere yerleştirilebilir. 

DTX402 modülünde menü girişi yoktur. 10 ön ayarlı kitinin her birine özel bir düğme aracılığıyla erişilebilir. Bu, birlikte çalınan şarkılar, eğitim modları, metronom ve tempo / ses kontrolü için de geçerlidir. Daha fazla düzenleme kontrolü için kullanıcılar ücretsiz DTX402 Touch uygulamasını indirebilirsiniz. 

YAMAHA DTX-402 elektronik davulun kutu açılışı ve örnek kurulumu için aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz:

 

YAMAHA DTX432K, DTX400K serisi elektronik davulların başarısı üzerine inşa edilmiştir ve daha yumuşak davul pedleri, güncellenmiş şarkılar ve yükseltilmiş eğitim işlevleri için dört direkli raf ile birlikte gelişmiş bir ses ve özellikler sunar.

DTX432K, 287 davul ve perküsyon sesine ve 128 klavye sesine sahip DTX402 davul trigger modülüne sahiptir. Modül, tümü özelleştirilmiş ayarlarla değiştirilebilen 10 ön ayarlı kit ile donatılmıştır; fiziksel kit ise bir trampet pedi, üç tom pedi ve ayak pedallı bir KP65 kick pedinin yanı sıra çalışan bir hi-hat pedi içerir. hi-hat kontrol pedalı ile birlikte, açık, kapalı ve ayak sıçramalı hi-hat kullanımını destekler. Ek olarak, crash ve ride için iki büyük zil vardır.

YAMAHA DTX452K, etkileyici stereo davul örneklerinden ve daha iyi çalınan lastik pedlerinden sağlam 4 direkli standına kadar, bu kit, her alanda pratik ve performans iyileştirmelerine ve ek donanımlara sahiptir. Size ek bir crash zilinin yanı sıra geleneksel davul seti hissi ve tepkisi için sağlam bir bas davul kulesi ve bas davul pedalı sunar. Davullar hızlı ve dinamiktir ve daha fazla gerçekçilik için zil susturma özelliği vardır.

 

Heyecan verici yeni bir özellik ise, ücretsiz DTX402 Touch app (iOS/Android) ve YAMAHA’nın Rec’n’Share app’i aracılığı ile akıllı cihazlarınız ile bağlantı kurma imkanıdır. Böylece doğrudan iOS cihazınızla davul cover videolarınızı çekebilir ve Yamaha’nın Rec’n’Share uygulamasını kullanarak paylaşabilirsiniz.

 

DTX502 Serisi Elektronik Davul Kitleri

DTX 400 Serisinden bir sonraki seviye DTX502 Serisidir. Bu serideki DTX-PAD’ler, harika bir ses kalitesine ve akustik davullara yakın, oldukça etkileyici çalınabilirliğe sahiptir ve hibrit bir davul setine kolayca entegre edilebilir.

Şu anda, DTX502 Serisi elektronik davul setleri üç modelden oluşmaktadır: DTX522K, DTX532K, DTX582K. Her biri, yerleşik kapsamlı eğitim işlevleri, pratik şarkıları ve kolay MIDI kaydı ile 691 davul, perküsyon ve efekt sesleri içeren DTX502 modülüne dayanmaktadır.

The DTX502’de kendisinden önceki modele göre neredeyse iki kat dalga ROM’u ve 250’den fazla sound vardır ve en iyi VST geliştiricilerden DTX için optimize edilmiş yeni davul ve zil sörneklemelerini içerir. Ayrıca diğer DTX modellerimizden miras kalan sesler de daha iyi çalınabilirlik ve sound için güncelleştirilmiştir.

Peki Davul Çalmaya Nasıl Başlamalıyım?

Kendinize en uygun YAMAHA DTX Serisi Davulu seçtikten sonra sadece YAMAHA DTX dijital davul alanlara özel hazırladığımız ve Ocak ayı sonuna kadar geçerli olacak doremusic Akademi’den 1.000 TL değerinde ücretsiz ders kampanyamızdan yararlanarak davul çalmaya hemen başlayabilirsiniz!

Tüm YAMAHA DTX elektronik davul modelleri için burayı tıklayarak web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin