Çeyrek yüzyıldır, ADAM Audio ses endüstrisinde yeniliklerin öncüsü olmuş, hassasiyeti ve netliği ile tanınan son teknoloji stüdyo monitörleri sunmuştur. Hadi gelin, 25.yılında ADAM Audio’nun zengin tarihini keşfedelim; küçük bir Berlin merkezli şirketten profesyonel ses ekipmanlarında küresel bir liderliğe uzanan yolculuğunu izleyelim.

Mart 1999’da, Advanced Dynamic Audio Monitors, (ADAM), Berlin’in kalbinde, şehrin canlı techno ve kulüp kültürünün ortasında, Moritzplatz’a yakın bir yerde kuruldu. ADAM Audio’nun tarihinde dönüm noktalarından biri, Accelerated Ribbon Technology (ART) tweeter’ın geliştirilmesiyle gerçekleşti. Oskar Heil’in 1960’larda icat ettiği Air Motion Transformer’dan esinlenerek, bu çığır açan tweeter tasarımı, ADAM Audio’nun kimliğinin temelini oluşturdu. ART tweeter, ses çoğaltımında eşsiz şeffaflık ve otantiklik sunar ve hala Berlin fabrikasında el yapımı olarak üretilmektedir.

Yükselişe Geçiş

ART tweeter ile donatılmış olan ADAM Audio stüdyo monitörleri, 2000’lerin başında S Serisi’nin ilk nesli ile geniş çapta tanınmaya başladı. Şimdi ikonik olan ADAM Audio S3A, şirket için bir oyun değiştirici oldu, ADAM Audio’yu profesyonel ses üreticileri haritasına koyarak şirketin ses mühendisliğindeki mükemmeliyet için temelleri attı. Yıllar geçtikçe, ADAM Audio yeniliklerin sınırlarını zorlamaya devam etti; P Serisi gibi yeni ürün hatlarını ve A Serisi’nin ilk neslini tanıtarak.. Bu seriler, amiral gemisi S Serisi’nden daha ekonomik olup ART tweeter’a erişimi kolaylaştırdı ve A7, zamanının en başarılı yakın alan monitörlerinden biri haline geldi.

Yeni Standartlar Belirleme

2009’da Berlin’deki Ederstraße’ye taşınma, ADAM Audio’nun büyümesinde yeni bir bölümü işaret etti ve araştırma, geliştirme ve üretim için daha geniş bir alan sağladı. Dikkate değer bir yenilik, yeni SX ve AX Serisi’nde X-ART tweeter’ın tanıtılmasıydı. Ödüllü A7X, öncüsünün başarısını aşarak ADAM Audio ürün portföyünde neredeyse on yıl boyunca en popüler monitör haline geldi.

 

2017’de, ADAM Audio yeni S Serisi ile dijital teknolojiyi benimsedi ve dijital esneklik için güçlü bir SHARC DSP ile donatıldı. S Serisi hala amiral gemisi serisidir ve hala titizlikle Berlin üretim tesisinde el yapımı olarak üretilmektedir.

 

Şirket Tarihindeki Dönüm Noktaları

2018, ADAM Audio’nun şirket tarihinde iki önemli dönüm noktasına tanıklık etti. Ederstraße’den Berlin Adlershof’a taşınma, ADAM Audio’nun Berlin’in dinamik bilim ve araştırma merkezinde üretim mükemmeline ve araştırmaya olan bağlılığını yeniden doğruladı. Aynı yıl piyasaya sürülen T Serisi, özel olarak geliştirilmiş U-ART tweeter ile kesintisiz ADAM Audio sesini giriş seviyesi fiyat segmentine getirdi.

2022’de ADAM Audio, popüler AX Serisinin yerini alan, merakla beklenen A Serisini piyasaya sürdü. A Serisi, döndürülebilir waveguide (Monitörün dikey ya da yatay yerleşimine göre çevirilebilir tiz sürücü çerçevesi) ve DSP temelli oda akustik düzenlemesi gibi yenilikler sunarak daha uygun fiyatlı monitörlerin bir aralığına yenilikler getirdi. A Control yazılımı ile kullanıcılar A Serisi monitörleri gerçek zamanlı olarak uzaktan kontrol edebilir ve seslerini tam olarak ortamlarına ve tercihlerine göre ayarlayabilirler. A Control yazılımı ayrıca, Sonarworks tarafından geliştirilen SoundID Reference‘in sorunsuz entegrasyonu için bir kapıdır.

Belki de stüdyo monitörlerinden daha az dikkate alınan, ancak sürekli olarak evrim geçiren bir dizi tamamlayıcı subwoofer, herhangi bir tam aralıklı izleme çözümünün önemli bir bileşenidir.

İleriye Bakış

T Serisi, A Serisi ve S Serisi ile ürün portföyünde, ADAM Audio her bütçeye üstün dinleme ve güvenilir kalite sunar. Şirket olarak, müşterilere ve çevreye karşı sorumlulukların farkında olup, bu nedenle ürünleri sadece en yüksek teknik standartları karşılamakla kalmaz, aynı zamanda güvenilirlik ve dayanıklılık için tasarlanmıştır. Taahhüdü göstermek için, ADAM Audio monitör ve subwoofer’lar için seri veya modele bakılmaksızın ürün kaydı yapıldığında beş yıl uzatılmış garanti süresi sunar.

ADAM Audio’nun 25. yılını kutladığımız bu dönemde, sizin de paylaşımlarımıza katılmanızı bekliyoruz. ADAM Audio’nun müzik prodüksiyon yolculuğunuz üzerindeki etkisine dair düşüncelerinizi, anılarınızı ve anekdotlarınızı bizimle yorumlarda paylaşın.

doremusic olarak ADAM AUDIO’nun Türkiye distribütörü olmaktan mutluluk duyuyoruz. Stüdyo monitörlerinin neler başarabileceğini sınırlarını zorlamaya devam ederek başka 25 yıla!

25.yılında tüm ADAM Audio ürünlerini incelemek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

 

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin