Piyano dünyasının en tanınmış isimlerden ikisi olan Casio ve Bechstein, dijital piyano dünyasında devrim yaratan bir seri için işbirliği yaptı. Dünyanın en iyi hibrit piyanolarından Yeni Casio Celviano Grand Hybrid serisi üç GP300, GP310, yeni GP400 ve amiral gemisi GP500 ile tanışın

Yenilik ve Geleneğin Mükemmel Birleşimi

300 yılı aşkın süredir piyano, sanatsal bir ifade aracı olarak dünya çapında benimsenmiştir.

Casio, 1980’den beri müzik teknolojisinin ön saflarında yer alarak, sürekli gelişen teknolojiyi kullanarak müzik enstrümanları yaratmaktadır. Bugün, her seviyeden piyanist, sahnede ve stüdyoda Casio enstrümanlarının temel yapısına sağdık bir şekilde gelişen tasarımına büyük ilgi duyuyor. Öte yandan Bechstein, 150 yılı aşkın bir geleneğe sahip zengin bir tarihe sahiptir. Bu iki şirketin ortaklığı, bir dijital enstrümanın tüm modern pratikliklerinden yararlanırken, klasik gelenekleri, gelişmişliği ve geçmiş günlerin seslerini kucaklayan bir dijital piyano serisi ile sonuçlandı.

Özgünlük İlk Dokunuşta Başlar

Herhangi bir piyanist için en önemli şey enstrümanın verdiği histir. Tüm his ve duyguların tuşlar aracılığıyla aktarıldığı bir enstrüman için, his inanılmaz derecede önemlidir. Casio ve Bechstein arasında bir başka yakın işbirliği burada yatıyor. Gerçek bir çekiç aksiyon ve tam uzunlukta ahşap tuşlar, bu yeni dijital piyano serisine akustik bir enstrümanınkine inanılmaz derecede yakın bir his sunuyor.

Grand Hybrid, ellerinizin tuşlara dokunduğu andan itibaren performansınızın talep ettiği özgünlüğü veriyor. Devrim niteliğindeki Doğal Kuyruklu Çekiç Aksiyonlu klavye, C. Bechstein konser kuyruklu piyanoları ile aynı malzemeler ve işlemler kullanılarak tam uzunlukta ahşap konser kuyruklu piyano tuşlarından yapılmıştır. Bu yepyeni mekanizma, piyanistlere notaları akustik bir piyanodan daha hızlı üretme yeteneği verirken gerçek, otantik ve akustik piyano hissi sağlar.

Ayrıca daha doğru bir yanıt sağlayan yeni geliştirilmiş bir dokunma tepkisi algoritması ile piyanistler, en ince performansların kusursuz bir şekilde ifade edilmesini sağlayan daha yumuşak bir dokunuşla gelişmiş kontrol edilebilirlik hissedecekler.

Büyük Akustik Sistem

Özel altı hoparlörlü bir amplifikasyon sistemi akustik bir kuyruklu piyanonun gücünü ve üç boyutlu ses alanının projeksiyonunu sağlarken, özel bir Kulaklık Modu sessiz pratik için sesi optimize eder.Bu simülasyon odayı zengin bir sesle doldurarak hem sanatçıya hem de izleyiciye ulaşır.

Yeni geliştirilmiş hoparlör sistemi, mid ve tiz frekansların netliğini artırırken daha derin, daha zengin bas tonları üretir. Ses seviyesi ayarlandığında, her hoparlör, titizlikle bakımı yapılmış bir kuyruklu piyanodan bekleyeceğiniz mükemmel dengeyi sağlamak için otomatik olarak optimize edilir.

Yeni eşitleme seçenekleri, kayıt ve büyük ölçekli performans için daha fazla esneklik sağlar. İster hat çıkışlarına ister kulaklık çıkışlarına bağlanırken altı hoparlörlü Büyük Akustik Sistemin saf sesini tam olarak hat çıkışlarına iletildiği gibi duyabilirsiniz.

Yumuşak Nokta

Çok önemli olan yumuşak pedal, yalnızca ses seviyesinde değil, aynı zamanda tonda da doğru dinamikler için gereklidir. Grand Hybrid, pedala basılıyken tuşlara basmak için kullandığınız güce bağlı olarak hem ses hem de ton rengindeki değişiklikleri ayarlayarak yumuşak pedalın etkisini iyileştirir.

Kusursuz Denge


Klasik müzisyenler için uzun süredir favori bir özellik olan ‘ Concert Play ’  (Konser Çalma) size bir senfoni orkestrası ile çalınan başrolü verir. 

Çalabileceğiniz en sevilen klasik parçalardan oluşan genişletilebilir bir kitaplıkla birlikte, tüm bir senfoni orkestrasının komutası artık ellerinizde.

Gerçek akustik ölçümleri kullanan Salon Simülatörü  , 12 ünlü konser salonunun ambiyansını ve karakterini yeniden yaratır. Bu benzersiz akustiğin herhangi birinde performansınızı dinlemenin heyecanını yaşayın. 

Görmek İnanmaktır

Grand Hybrid’inizdeki yüksek kontrastlı ekran, daha uzak mesafelerden ve daha geniş açılardan daha kolay okumaya olanak tanıyan ters bir renk düzenine sahiptir. Genel parlaklık artık metne odaklanıyor ve ekranın geri kalanını daha karanlık bırakarak performansınıza odaklanabilirsiniz.

Kısacası, Grand Hybrid, dijital yenilik ve akustik piyano üretiminin zamana dayanan ilkelerinin kombinasyonu sayesinde bir dijital piyanonun neler yapabileceğini yeniden tanımlıyor.  

GP300 ve GP500 Grand Hybrid Karşılaştırması

GP300 ve GP500 arasındaki ilk göze çarpan fark kaplamasıdır. Birincisi saten siyah bir kaplamaya sahipken, ikincisi lüks bir cilalı abanoz kaplamaya sahiptir. Özellikler açısından, GP500, size farklı sesler oluşturmak için biraz daha fazla alan sağlayan ve sonuç olarak bir dokunuş daha çok yönlülük sunan dokuz ton daha vardır. GP500 ayrıca bir akustik kuyruklu sesle duyabileceğiniz mekanik gürültülerin, yankılanmaların ve rezonansların daha fazlasını üretir. 

Bu, yüksek modele daha derin bir gerçekçilik duygusu verir. GP500 ile elde ettiğiniz bir diğer benzersiz özellik, Casio’nun Sahneler dediği şeydir. Sahne, bir enstrüman, mekan türü ve efektlerin birleşimidir. Böylece, bir opera salonunda, bir koro dokunuşu ile veya alternatif olarak, Berlin Kuyruklu piyanoyu seçebilirsiniz. Çeşitli türler veya ünlü besteciler arasından seçim yapabilir ve onların müzik tarzına uygun bir ses elde edebilirsiniz. Dolayısıyla, Satie, Debussy, Chopin vb. Parçalarla çalıyorsanız, mükemmel ses çıkarması için doğru Sahneyi seçebilirsiniz. Kendinizinkini oluştururken, hızlı geri çağırma için 10 taneye kadar kaydedebilirsiniz.

GP400’e ne dersiniz?

GP400, amiral gemisi GP500’ün tüm özelliklerini barındıran ancak yeni, daha uzun, mat siyah kabin tasarımıyla seriye yeni bir stil katıyor. Harika görünüyor ve tuşlardan müzik sehpasına olan mesafeyi artırarak, vücut pozisyonunuzu farklı bir alana koyarak çalıma daha da fazla gerçekçilik getiriyor. Bu konumlandırma artık bir kuyruklu piyanonunkiyle yakından eşleşiyor, bu yüzden kulağa ne kadar küçük bir değişiklik gelse de, gerçek bir Bechstein kuyruklu piyanonun arkasında oturmuş gibi hissetme deneyimine gerçekten katkıda bulunuyor.

Sonuç

Yeni Casio Bechstein Grand Hybrid piyano serisi , teknoloji ve geleneğin dünyalarını güzel bir şekilde harmanlıyor. Bechstein’ın zengin mirası, dünyanın en iyi akustik piyanolarından bazılarının yaratılmasında zengin bir deneyim getiriyor  ve bunu dünyanın en büyük teknoloji markalarından birine bağladığınızda, sonuç kendini gösteriyor. Evet, GP300, GP310GP400 ve GP500 hepsi bir akustik kuyruklu piyano hissini ve sesini sadık bir şekilde kopyalar, ancak kelimelere aktaramayacağınız şey, bu piyanoların arkasında oturmanın size verdiği deneyimdir. Çalım hissini başka bir seviyeye taşıyanda bu deneyim oluyor. 

Her üç piyano tonu da piyanistlere çeşitli ikonik piyano tonlarını seslendirme konusunda benzersiz bir yetenek verir. 

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin