Bir vokal parçasına yeni boyutlar katarak, efektler ekleyip yaratıcılığınızı ortaya çıkarmak, performanslarınıza heyecan katmak için harika olabilir. Vokallere efekt ekleme fikri müziğe 1970’lerde eklenen synthesizer’lar ile birlikte yeni vokal tarzlı müzikleri doğuran noktalara dayanıyor. Buna iyi bir örnek vermek gerekirse Annette Peacock’s Pony ile 1972’ye geri dönebiliriz.

Günümüzde ses efektleri, ister bir şarkı ister sadece bir podcast yada bir internet reklamı olsun, herhangi bir prodüksiyonun vazgeçilmez parçasıdır ve her efekt kendi izlenimini yaratır.

Özellikle rap müzikte vokal efektlerini sıklıkla kullanılan bir teknik olarak duyabiliriz çünkü rap vokalleri genellikle keskin ve ön plandadır. Vokallere bir “delay” efekti eklemek vokalin istenmeyen kısımlarını yuvarlar ancak vokal kaydının etkisini ve gücünü korur. Bir vokal kaydını “genişletmek” veya “hacim katmak” için bir “delay” kullanılabilir. Kısacası sesinize biraz daha lezzet katmak için bu teknik yapabileceklerinizden sadece bir tanesidir.

 

Canlı Yayın, Oyun ve Podcast Dünyası

Yeni dijital çağın iletişim mecraları için donanımlarımızı güncellerken bizi bir adım öteye taşıyacak karakteristik ve akılda kalıcı özellikler yaratmak sihirli şifreler gibidir.

Peki, en sevdiğiniz podcast’leri dinlerken sizi en çok çeken şey nedir? Sürükleyici bir hikaye mi? İlgi çekici araştırma mı? Bu unsurlar harika bir podcast için inkar edilemez derecede önemli olsa da, bir şovu başlatan en önemli şeylerden biri tartışmasız ses kalitesidir. Çünkü ses işleme ve efektler bir podcast’in parlamasını sağlayan şeydir.

 Vokal Prosesörlerini Keşfedin

İster çevrimiçi yayın yapın, ister kayıt yapın, vokal prosesörleri en iyi sesinizi çıkarabilmeniz için profesyonel kalitede bir ön amplifikatör sağlar. 

Yaratıcı Ses Efektleri için Zoom V3 ve Zoom V6’yı yakından tanıyalım!

Zoom, popüler çoklu efekt ve dijital kayıt cihazları kategorilerinde ilk sırada geliyor. Serisine en son eklenen, Zoom V3 ve  Zoom V6 Multi-Efekt Vokal Prosesörü sahne, stüdyo, podcast’ler ve daha fazlası için yüksek kaliteli efektlerle dolu profesyonel ses işlemcileridir.

Zoom V6, bu kompakt cihazda üç bölümden işlevler sunar: Ses, Armoni ve Efektler. Sahne performanslarınız veya yaratıcı kayıtlarınız için 40 önceden ayarlanmış yama, 100 kullanıcı hafıza yuvası ve loop işlevi gibi kutudan çıkar çıkmaz seçebileceğiniz çok sayıda harika özellik ile sesinizle yapabileceklerinizi keşfetmeye hazırsınız.

Canlı Performanslarınıza Yeni Bir Boyut Katın

Kolay etkinleştirebilir efektleri ile canlı performans için mükemmeldir. Favori ayarlarınızı önceden yapabilir ve hızla geri çağırabilirsiniz. V6, sesinizin biçimini değiştirmek için perdeyi değiştirmeden ses karakteristiklerinde radikal değişiklikler sağlayabilir ve benzeri görülmemiş bir yaratıcılık ve keşif seviyesi sağlayabilir.

Zoom V6 Stüdyoyu Sahneye Taşıyor!

Zoom V6, dilediğiniz gibi kullanabileceğiniz tonlarca efekte sahiptir. Efektler hatırlanması kolay kategoriler halinde düzenlenmiştir: V6’yı kullanırken, her bölümden aynı anda bir efekt kullanabilirsiniz. Zoom V6’da ayrıca 3:30 dakikalık kayıt süresi sağlayan yerleşik bir looper mevcuttur.

Yalnızca Sizin İçin Tasarlanmış Bir Mikrofon

V6’nın önemli bir bileşeni, Zoom’un yenilikçi SGV-6 mikrofonudur. SGV-6, sahnedeki diğer enstrümanlardan gelen sesleri bastırarak sesinizi izole etmek için tasarlanmıştır. Mikrofonun ses yalıtımı, V6’nın sesinizi benzersiz bir doğrulukla işlemesini sağlar. 

Yaratıcı Ses Efektleri

Zoom V3, kullanım kolaylığı ve taşınabilirlik için tasarlananmış, kompakt bir masaüstü formatında 16 ses değiştirme efekti sunar. Özel efektler, video oyun akışı, podcast’ler ve YouTube videoları için sesinizi değiştirmenize olanak tanır.

Zoom  V6’ya kıyasla, V6 sahnede kullanım için bir pedal iken, daha küçük boyutlara sahip olan Zoom V3 bir masa üstü muhafazasıyla birlikte gelir. Bu, canlı vokaller için kullanılamayacağı anlamına gelmez (Zoom’un bazı kullanışlı kaydedici bağlantılarını kullanarak bir mikrofon standına bile takabilirsiniz). Zoom V3, podcast’lere , canlı yayınlara , YouTube videolarına ve daha fazlasına ses efektleri eklemek için son teknoloji donanımlara sahip yepyeni bir vokal işlemcisidir.

Eğer siz de kolay kullanımlı, kişiye özel geliştirilebilir ses efektleri ve ses dönüşümleri arıyorsanız, eğlenceli ve yaratıcı dünyaya mutlaka göz atın.

Tüm Zoom markalı Prosesörler için burayı tıklayarak web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin