Günlerce süren açıkhava festivalleri sırasında ortalama kaç adet pet şişe su kullanıldığını ve ortaya ne kadar büyük bir çöp sorunu çıktığını biliyor muydunuz?

Festival yönetimlerinin bir süredir daha çevreci uygulamalar için çalışmalar yapması sonuç vermeye başladı ve piyasanın en prestijli festivallerinden olan İngiltere’deki Glastonbury pet şişe kullanımını tamamen yasaklama kararı aldı. Arazisi ile ilgili yaşadığı problemlerden dolayı bu yıl düzenlenmeyen fakat 2019’da geri dönmeye hazırlanan etkinliğin patronu Emily Eavis dün katıldığı bir radyo programında soruları yanıtladı ve kararı ilk ağızdan açıkladı.

Beş gün süren etkinlik boyunca yaklaşık bir milyon pet şişe su kullanıldığını ve bunun dev boyutta bir kirlilk yarattığını ifade eden Eavis, ilk defa 2016’da tanıtılan paslanmaz çelik şişe ve bardakların zorunlu olacağını, festival alanındaki birçok noktada ise ücretsiz su dolumu yapılacağını söyledi.

1970 yılından bu yana düzenlenen Glastonbury Festivali’ne her yıl ortalama 135 bin kişi katılıyor ve etkinlik 2020 yılındaki 50. yaşgünü için sıradışı bir etkinlik programı hazırlıyor.

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin