İlk gitarınızı almaya kararını verdikten sonra, satın almanız gerken birkaç ekstra aksesuar da mutlaka olacaktır. Bu aksesuarlar hayatınızı biraz daha kolaylaştıracak, hatta size zaman ve uzun vadede paranızı daha az harcamanızı sağlayacak.

İşte size gitarınızdan sonra neye ihtiyacınız olduğunu ve niçin satın almanız gerektiği ile ilgili önerilerimiz…

Tuner (Akort Aleti)

Gitara başlarken gitar başlangıç paketi alırsanız, paket dahilinde tuner olabilir, ancak değilse ve sadece gitar alıyorsanız, mutlaka bir tane tuner  almanızı öneririz. Tuner size çok fazla zaman kazandırır.

Akustik ya da elektro gitarın headstock bölümüne takılan klipsli tuner almanızı tavsiye ederiz. Yüksek sesle ortamlarda kullanabilmeniz açısından, klipsli elektronik tuner modelleri geleneksel tunerlerdan çok daha kullanışlı olacaktır.

Tuner modellerini ve fiyatlarını incelemek için: do-re.com.tr/akort-aletleri

Kapo

Kapo gitar perdelerini insan parmağı gibi tutmaya yarayan bir sıkıştırma aletidir. Kelepçe olarak da bilinen gitar kaposunu hangi perdeye takarsanız aslında gitarın baş kısmını oraya çekmiş olursunuz. Temel akorları biliyorsanız kapoyu sesinizin göre yerleştirip daha kolay ve rahat çalım elde edebilirsiniz. Çok sayıda kişi kapo kullanıyor fakat çok alışmadan zor akorları öğrenmeyi es geçmeyin.

Kapo modellerini ve fiyatlarını incelemek için: do-re.com.tr/kapolar

Gitar Temizleme Bezleri ve Tel Temizleyiciler

Tellerinizin ömrünü uzatabilirsiniz!

Pratik yaptığınız zaman, elinizdeki kir ve ter her şey gitar tellerinde ve perdelerinde kalır. Bu gerçekten hem tellerin ömrünü kısaltır hem de gitarınızı kirletir. Tellerin ömrünü uzatmak için özel üretilen temizleme bezlerinden, temizleyicilerden alın ve gitarınızı güzel tutun.

Her çalıştan sonra mutlaka bezle silmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Temizlik ve bakım ürünleri ve fiyatlarını incelemek için: do-re.com.tr/temizlik-bakim-urunleri 

String Winder / Cutter (Tel Sarıcı ve Tel Kesici)

İster inanın ister inanmayın, bir gün gitar tellerini değiştirmeyi öğrenmek zorunda kalacaksınız, sonsuza dek gitar mağazasına götürmeye devam edemezsiniz. Doğru araçlar kullanırsanız bu işin düşündüğünüzden daha kolay olduğunu göreceksiniz.

Temel olarak telleri değiştirmek için ihtiyacınız olanlar bir tel kesici ve bir tel sarıcıdır. Tel sarıcısı yeni tellerinizi takarken için çok zaman kazandıracaktır. Bu ürünler ayrı ayrı satıldığı gibi bazı ürünlerde ikisi bir arada olabilir.

Tel sarıcı ve kesicileri incelemek için: git.do-re.com.tr/winder

Ekstra Pena

Eminiz ki,  evde kaybedeceğiniz ve nerede olduğunu asla bilemeyeceğiniz penalarınız olacaktır. Ve elbette her zaman cüzdanınızda bir pena tutmak isteyeceksiniz; ne zaman  ve nerede ihtiyacınız olacağını asla bilemezsiniz.

Fazladan, çeşitli penalar alın. Onlarla denemeler yaparak, zamanla kendinize göre olanı bulacaksınız.

Pena modellerini ve fiyatlarını incelemek için: do-re.com.tr/penalar

Gig Bag / Hard Case (Kılıf ve Taşıma Çantaları)

Gitarınız bir çeşit kılıf ile size gelmiş olabilir ancak eğer böyle değilse kesinlikle bir gig bag ya da hard case almak isteyeceksiniz. Gitara zarar gelmeden onu başka nasıl taşıyabiliriz ki?

Çok seyahat ediyorsanız, hard case daha iyidir, ancak iyi bir gig bag de çoğu gitarist için yeterlidir.

Gitarın taşıma esnasında kırılması, zarar görmesi hiç karşılaşmak istemediğimiz durumlar arasındadır. Sadece bir kez satın almanız gereken, biraz daha pahalı olanları öneririz.  Daha kalın, daha dolgulu bir gig bag gitarınızı her zaman daha iyi koruyacaktır.

Gig bag ve hard case modellerini ve fiyatlarını incelemek için: do-re.com.tr/kilif-tasima-cantalari

Metronom

Metronomlar gerçekten faydalı uygulama araçlarıdır, çünkü ritim ve zamanlama hissini geliştirmenize yardımcı olurlar. İsterseniz bir metronum aracı satın alabilirsiniz isterseniz bilgisayar, telefon ve tabletinize bir metronom yazılımı indirebilirsiniz.

Metronom modelleri ve fiyatlarını incelemek için: do-re.com.tr/metronomlar

Gitar Standı

Genelde bir gitar standı almanın önemsiz bir şey olduğunu düşünürüz aslında pek düşündüğümüz gibi değil.

Gitarınızı çalmıyorken kılıfına ve dolabınıza koymayın. Gitarı görebildiğiniz bir yere, bir standa yerleştirin. Bu durum, hem gitarı daha sık göreceğiniz için daha fazla alıştırma yapmanızı sağlayacak hem de çizme, vurma gibi hasarlara karşı önlem almış olacaksınız.

Ayrıca duvara monte edilmiş bir gitar tutucusuna sahip olmayı da seçebilirsiniz, amaç aynıdır.

Stand fiyatları ve modellerini incelemek için: git.do-re.com.tr/gitar-stand

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin