Küçük yatak odası, öğrenci yurdu veya paylaşımlı alanlar, enstrümanla pratik yapmak için genellikle sınırlı bir alan olabilir. Özellikle başlangıç ​​seviyesinde, sınırlı alanda nasıl pratik yapılacağı konusunda sorular ortaya çıkar. Küçük bir odada başarılı ve keyifli bir şekilde pratik yapmak için dikkate almanız gereken ipuçları sunuyoruz.👇

Bir Köşe Ayırın veya Enstrümanınız için Küçük Bir Alan Oluşturun.

Çalmaya başlamadan önce küçük bir odanın karışıklığı içinde enstrümanınızı aramak üretken değildir. Duvar üzeri veya bir köşe, enstrümanınızın her zaman kendi yerine sahip olduğundan emin olmak için yeterlidir. Tüm parçaların bir arada tutulduğundan emin olun. Kulaklık ve klavye standını enstrümanın yanında olmadığı zaman tişört yığınının altında aramak zorunda kalabilirsiniz, bu zamanlarda genellikle pratik yapma gerçekleşmez.😅

Küçük Bir Alan için Kullanışlı Aksesuarlar

Daha küçük enstrümanlar ve nota kağıtları için bir raf kurabilirsiniz. Mağazalarımızda enstrüman standlarının geniş bir seçimini sunuyoruz. Enstrümanınızı bir standa koyabilir veya duvara asabilirsiniz (dış duvarlardan kaçının). Davul setiniz her zaman sabit bir köşede olmalıdır. Klavyeler için katlanabilir çeşitli standlar bulunmaktadır. Ve eğer her şeyi düzenlemeyi tercih ediyorsanız, her enstrüman için geniş bir çanta ve kılıf yelpazemize göz atabilirsiniz.

Küçük Bir Alanında Pratik Yapmak için Alternatif Kompakt Enstrümanlar 

Daha küçük enstrümanlar için genellikle her zaman biraz boş alan bulunabilir. Ancak piyano veya davul gibi daha büyük enstrümanlarda küçük bir alan içinde sıkışıklık yaşanabilir. Neyse ki, şimdi kompakt alternatifler mevcut. Yamaha P-125 veya Casio PX-S1100 Dijital Taşınabilir Piyanolar gibi bir sahne piyanosu, çekiç mekanizması ile 88 tuş sunar ve mükemmel çalabilirlik sağlar; kullanılmadığında kolayca  saklanabilir.

Modern elektronik (dijital) davullar, örneğin Yamaha, Carlsbro, Donner markalarının dijital davulları, pad’ler ve fonksiyonlu ziller sayesinde sessiz ve gerçekçi bir çalma hissi sunar. Kısa sürede kurulabilir ve kaldırılabilir, çok az alan gerektirir.

Yüksek Sesli Enstrümanlar için Alternatifler

Küçük odalarda genellikle her zaman yüksek sesle çalma problemi ortaya çıkar. Komşular, ev arkadaşları, ebeveynler veya kardeşler – birileri rahatsız olabilir. Neyse ki, Yamaha Silent Brass sistemleri ile nefesli birçok yüksek sesli enstrüman için çözümler vardır. Sessizce çalabileceğiniz Silent Kemanlar da mevcuttur. Gitar ve bas gitarınız da ses kartı veya modern amfi simülasyonuna sahip efektli pedallar / prosesörler üzerinden, kulaklık ile keyifli ve sessiz hale getirilebilir! 

Küçük bir Alan için Doğru Kulaklık Seçimi

Yüksek sesle çalamıyorsanız ve kulaklıklardan bahsediyorsak, en azından kulaklıklarınızın pratik yaparken sizi dikkatinizden almasına izin vermemesi gerekir. Rahat olmalı, özellikle pratik yaparken ritimde olduğunuzda başınızda güvenli bir şekilde durmalı ve enstrümanınızın sesini doğru bir şekilde çoğaltmalıdır. Pratik yaparken, kulağınızda kulaklığın olduğunu unuttuğunuz o an mükemmeldir! Kulaklıklar her zaman ulaşılabilir olmalıdır. Onlara belirlenmiş bir yer vermek için bir stand veya askı kullanabilirsiniz.

BONUS

Küçük bir odada enstrüman çalarken, ses duvarlardan hızla geri yansır. Bu nedenle, önerilen pratik yaparken sırtınızı duvara dayamak veya daha da iyisi, odanın içine bir köşeden çalmaktır, böylece ses doğrudan size geri yansımaz. 

 

Siz de küçük bir alanı kullanarak pratik yapıyor musunuz? Bununla nasıl başa çıkıyorsunuz? Sizin için sınırlı alanla çalışmanın ipuçları var mı? Düşüncelerinizi yorumla paylaşın!

Yazımızda bahsettiğimiz tüm enstrüman ve aksesuarlara web sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz. 

 

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin