Focusrite, dünyanın en çok satan ses kartı serisi 16i16, 18i16 ve 18i20 modelleriyle beekenen üç yeni modelini duyurdu.

Focusrite, Scarlett 4. Nesil serisinin ilk modellerini neredeyse bir yıl önce tanıttı; bu nedenle, geniş çapta kullanılan bu arayüz serisine güncelleme yapılması da vakti gelmişti. Bugün, 3. Nesil 8i6 ve 18i8 modellerine veda ediyoruz ve yerlerine 16i16 ile 18i16’yi karşılıyoruz. Ayrıca, amiral gemisi 18i20 modeli de bir güncelleme alıyor.

Scarlett 16i16, 18i16 ve 18i20—mevcut seriyi, modern proje stüdyolarının taleplerini karşılamak için daha fazla bağlantı seçeneği ile tamamlıyor. Scarlett’ın dördüncü nesli, Focusrite’ın profesyonel ses alanındaki mirasına dayanan birçok önemli yenilik sunuyor: sınıfının en iyisi ses spesifikasyonları, geliştirilmiş yaratıcı yetenekler, güçlü iş akışı araçları ve daha fazlası. Üç yeni arayüz, daha fazla analog giriş ve çıkış, ön panelde monitör anahtarlama ve sessiz kontrolü, S/PDIF ve ADAT bağlantısı, ek kulaklık çıkışları ve Scarlett 18i20 modelinde yerleşik bir talkback mikrofonu ekliyor:

Focusrite Scarlett 4. Nesil 16i16

Sadece bir çift preamp girişine ihtiyaç duyanlar için 16i16, ev kayıt stüdyoları için mükemmel bir çözümdür. Analog tarafta, iki XLR kombineli mikrofon preamp’ı ve dört TRS çıkışı ile toplamda 6 girişi bulunmaktadır.

Ayrıca, dijital I/O seçenekleri S/PDIF, ADAT ve MIDI’yi içerirken, ön panelden alternatif bir stüdyo monitör setine hızlı erişim imkanı sunar.

Focusrite Scarlett 4. Nesil 18i16

Yeni Scarlett 18i16, 16i16 ile aynı masaüstü tasarımına sahip olup, dört mikrofon preamp’ı ile donatılmıştır. Kontrollerinin etrafındaki dairesel dinamik halkaları da güncellenmiştir.

Dijital bağlantılar S/PDIF ve ADAT’ı içerir, bu sayede daha fazla mikrofon preamp’ı ekleyerek her zaman genişletebilirsiniz. Ayrıca, 18i16, yönlendirmesini yönetmek için Focusrite Control 2 uygulamasını masaüstü ve mobil cihazlar için kullanma imkanı sunar.

Focusrite Scarlett 4. Nesil 18i20

Amiral gemisi olan rack-mountable 18i20, toplamda 18 girişi ve 20 çıkışı ile sekiz preamp kanalıyla donatılmıştır. En dikkat çekici özelliği, kaydetme iş akışını geliştirmek için tamamen yeniden tasarlanan ön panelidir.

Metreleme bölümü iyileştirilmiş, daha akıcı bir his sağlanmış ve artık ana çıkışınız için de metreleme sunmaktadır. Ayrıca, giriş düğmeleri sırası, daha sofistike bir kanal yapılandırma bölümüyle değiştirilmiştir.

Tüm Scarlett 4. Nesil arayüzler, yeniden tasarlanmış ses devreleri ve profesyonel kalitede dönüştürücülerle donatılmıştır (Focusrite’ın amiral gemisi RedNet arayüzlerinden alınmıştır) ve bu sayede 122dB’ye kadar dinamik aralık sunar. 69dB’ye kadar mikrofon preamp kazancı sağlayarak, her türlü mikrofonun en iyi sesini elde etmek için tasarlanmıştır. Özel olarak tasarlanmış kulaklık amplifikatörleri, bağımsız ses kontrolü ile yüksek empedanslı kulaklıkları daha yüksek sesle ve daha net bir şekilde çalıştırır.

Scarlett’ın 4. Nesil mikrofon preamp’ları, efsanevi Focusrite konsollarının sesine dayanan yeniden tasarlanmış Air modunu sunar. Her biri artık seçilebilir tamamen analog Presence modu ve zenginlik katmak için yeni DSP tabanlı Harmonic Drive modunu içerir.

Focusrite dördüncü nesil 16i16, 18i16 ve 18i20 çok yakında doremusic’te!

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin