Her gün yüzlerce yeni uygulamaya ev sahipliği yapan AppStore üzerinden seyahatten eğlenceye, yemek tariflerinden oyunlara kadar birçok farklı uygulamaya ulaşmak mümkün. Öyle ki evinizden hiç çıkmadan dünyanın diğer ucundaki yemekler hakkında fikir sahibi olabilir, kullanıcı yorumlarına bakabilir, hatta bilmediğiniz bestecilerin eserlerini ve yeni müzik türlerini dinleme fırsatı bulabilirsiniz.

1

Günümüzde büyük bir hızla gelişen sosyal ağlar sayesinde house, trance, R&B ve chill-out gibi müzik türlerinin birçok dijital platform üzerinden dinleyicilerine daha kolay ulaşmasıyla birlikte dijital ortamdaki müzik uygulamaları da popülerliğini arttırıyor.

Kullanıcı sayısını günden güne arttıran dijital müzik uygulamalarından biri de Reason firması tarafından hazırlanan ‘’Figure’’. Oldukça eğlenceli ve kolay bir arayüze sahip olan bu uygulama ile önceden hazırlanmış altyapıları ve sesleri kendi zevkinize göre kombine ederek şahane ‘beat’ ler yaratmak mümkün.

2

İlk bakışta bu tür uygulamalara alışık olmayan kullanıcılara biraz karmaşık gelse de, Figure tam anlamıyla elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir müzik üretim uygulaması. Temel mantığını ve sesler üzerindeki kontrolünü X/Y düzlem mantığına göre sunan Figure şimdi yeni bas,sytnh ve drum seslerini içeren Version 2.0 güncellemesiyle AppStore’da kullanıcılarını bekliyor.

Eğer bu tarz uygulamalara meraklıysanız Figure başlangıç için oldukça eğlenceli bir seçim olacaktır. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki videoya göz atmanızı tavsiye ederim. Unutmadan söyleyelim, Figure şuan sadece Apple ürünlerinde kullanılabiliyor.

 

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin