1960’larda Oskar Heil’in devrim niteliğindeki Air Motion Transformer icadından ilham alan ADAM Audio’nun imza niteliğindeki Accelerated Ribbon Technology (ART) tweeter tasarımı, markanın kimliğinin merkezinde kalmıştır. Eşsiz şeffaflık ve ses reprodüksiyonunda üstün sadakat ile tanınan ART tweeter’lar, U ART tweeter dışında, Berlin fabrikasında titizlikle el yapımı olarak üretilmektedir; bu gelenek günümüze kadar devam etmektedir.

ART tweeter’ın ADAM Audio stüdyo monitörlerine entegrasyonu, özellikle 2000’lerin başında ilk nesil S Serisi’nin tanıtımıyla önemli bir taşı oluşturmuştur. Özellikle S3A modeli, ADAM Audio’yu profesyonel ses üretimi alanında ön plana çıkaran ve şirketin ses mühendisliği alanındaki mükemmel itibarının temelini atan kritik bir anı temsil etmektedir.

Tüm ART tweeter’lar aynı işlevselliğe ve tasarımın temelini oluşturan bir yapıya sahiptir. Bununla birlikte, her tweeter’ın kendine özgü belirli özellikleri bulunmaktadır; bu özellikleri ise bir sonraki paragraflarda keşfedeceğiz.

X ART TEKNOLOJİSİ

Öne çıkan yeniliklerden biri, 2009 yılında yeni SX ve AX Serileri’nde, ayrıca 2022’de piyasaya sürülen en yeni A Serisi’nde tanıtılan X–ART tweeter’dır. X-ART (eXtended Accelerated Ribbon Technology) tweeter’ları, Air Motion Transformer konseptine yeni bir yaklaşım getirmektedir.

X-ART, hareketli hava kinetiği konusunda yeni bir yol çizerek ses reprodüksiyonunda dramatik bir kalite iyileşmesi sağlar. X-ART membranı, ses sinyaline göre bükülen veya genişleyen katmanlardan oluşan bir diyaframdan oluşur. Sonuç olarak, hava, bir akordeon gibi çekilir ve sıkıştırılır.

S ART TEKNOLOJİSİ

2017’de, S-ART geliştirmesinin ardından 2016’da tanıtılan ADAM Audio’nun amiral gemisi S Serisi piyasaya sürüldü. S-ART tweeter’ın sürücüsü, efsanevi derecede hassas geçiş tepkisi ve en ince yüksek frekans detaylarını doğal dinamiklerle yeniden üretme yeteneği, ADAM Audio’nun dünya çapında vazgeçilmez ses ekipmanları üreticisi olarak ününün temel taşlarını oluşturur.

S-ART tweeter ayrıca, S Serisi için gelişmiş bilgisayar modelleme yöntemleri kullanılarak geliştirilen HPS (High-frequency Propagation System) waveguide içerir. Bu özellik, hoparlörlerin yayılımını artırır ve sesin tutarlı ve uniform bir şekilde yayılmasını sağlar.

U ART TEKNOLOJİSİ

T Serisi’nde kullanılan U-ART tweeter, yüksek teknoloji ürünü bir poliamid filmden üretilmiştir ve 25 kHz’e kadar temiz ve genişletilmiş yüksek frekans yanıtı sağlar.

Diğer tasarımlardan dört kat daha fazla hava hareketi üretir ve böylece daha yüksek ses basıncı seviyeleri (SPL) sağlar; bu esnada distorsiyonu azaltır. Bu, ünlü ADAM tweeter tasarımını çok daha uygun fiyatlı bir monitör serisine taşır ve gerçek ADAM Audio sesini daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunar.

Tüm ADAM AUDIO ürünleri için web sitemizi ziyaret edebilir, 0850 977 77 77 numaralı telefon aracılığıyla veya web sitemizde bulunan Canlı Destek aracılığıyla detaylı bilgi ve öneri alabilirsiniz. 

 

 

 

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin