Müziğin dünyasına adım atmak istiyor, ancak hangi enstrümanı seçeceğinize karar veremiyorsanız, yalnız değilsiniz. Akustik gitarın en yaygın tercih olduğunu biliyorsunuz, ancak çok daha fazla seçenek mevcut! Bu önemli bir karar; sonuçta, ilk enstrüman uzun vadeli, hatta ömür boyu sürecek bir yolculuğun başlangıcı olabilir. Peki, bir “hata” yapmaktan nasıl kaçınabilirsiniz? Bizim görüşümüze göre, hiçbir enstrüman bir hata değildir, ancak bilgi sahibi olmak önemlidir. İşte büyük kararınızı verirken size yardımcı olacak bazı düşüncelerimiz ve ipuçlarımız!

İlk Hissiyat!

En iyi senaryoda, ideal enstrümanı zaten belirlemişsinizdir. Büyük olasılıkla bu, sevdiğiniz bir grup ya da sanatçının çaldığı bir enstrümanla ilgilidir. Bu enstrümanlar genellikle elektro gitarlar, bas gitarlar veya davullardır. Bu müzisyen kahramanlar, genellikle motivasyon kaynağıdır. Ancak belki de klasik orkestradaki piyano ve kemanlar sizi büyülemiştir ya da trombonun sesi sizi etkilemiştir. İlginiz, okulda müzik dersinde sunulan çeşitli enstrümanlardan da gelişebilir.

Müzik Zevkiyle Uyumu?

Herkes bireyseldir ve bu nedenle eşsizdir. Yani doğru enstrümana karar vermek, enstrümandan ziyade kişiyle başlar. En önemli soru şu: Ne tür müzik dinlemeyi tercih ediyorum (veya ediyorlar)? Çoğu durumda, öğrenmek istenen müzik türü, dinlemekten hoşlanılan müziktir. Her müzik türü için bazı tipik enstrümanlar vardır. Örneğin, elektrio gitar rock, pop ve metal için popüler bir enstrümandır. Country ve folk müziğinde ise batı (çelik telli) akustik gitar, keman ve banjo ön plandadır.

 

Taylor GS Mini Maun Akustik Gitar (Natural)

 

Stentor 1500/A Student II Keman (4/4)

Moralinizi Asla Bozmayın, Çözümler Var

Genç yaşta kararsız olanları teşvik etmek gerekiyorsa, kendinizi blok flüt gibi klasik enstrümanlara adamak mantıklı olabilir. Bu enstrümanla bunalmayacak, parmak pozisyonlarını, ilk melodileri ve nota bilgilerini nispeten hızlı bir şekilde öğreneceksiniz.

Telli Enstrümanlar: Kompakt ve Taşınabilir

Bir kişinin boyuna bağlı olarak, enstrümanın çok büyük olmamasına dikkat etmek gerekir. Çocuklar için uygun boyutlarda, yetişkin boyutlarının yanı sıra çeşitli enstrümanlar da mevcuttur. Öğrenci gitarları, kısaltılmış sap uzunluğu ve daha küçük gövdeye sahip olarak, 3/4 gitarlar veya 1/2 gitarlar gibi çeşitlerde bulunabilir. Ve madem telli enstrümanlardan bahsediyoruz, her yaş için küçük, taşınabilir, öğrenmesi kolay bir ukuleleye ne dersiniz?

 

Yamaha C40 Klasik Gitar (Natural)

PRS SE CE 24 (Turquoise)

 

Başlangıç İçin Üflemeli Enstrümanlar

Örneğin, yan flütler kavisli bir başlığa sahiptir. Sonuç olarak, yan flüt standart versiyondan daha kısadır, bu da çocuklar veya daha küçük kişiler için daha kolay tutulabilir hale getirir. Kornet, bakır üflemeli enstrüman dünyasına iyi bir giriş sunar. Trompete göre biraz daha kısadır ve bu nedenle gençler için iyi bir ağırlık merkezi sağlar.

Yamaha YFL212 Yan Flüt

Jinbao JBSL-900L Valve Trombon

 

Geleceğin Davulcuları İçin

Ritim bölümü için her boyutta davul seti vardır. Çocuklar henüz tam olarak büyümemişse tam boyutlu bir davul setinin boyutları göz korkutucu olabilir. Bir çocuk davul setinde, duruş ve hareket açısından herhangi bir engel olmadan tüm teknikleri daha kolay öğrenebilirler. Ve bunlar oyuncak rafından alınan değil, başlangıç için ciddi davul setleridir. Her boyutta davul setini burada bulabilirsiniz.

Donner DED-500 Elektro Davul

Yamaha DTX432K Dijital Davul Seti

Yamaha Rydeen 20″ Akustik Davul (Gloss Pale Blue)

 

Klavye İle Yanlış Yapmazsınız

Her yaşta, bir piyano başlangıç için ideal olabilir, aynı şekilde org da olabilir çünkü gerçekten çok yönlüdür ve birçok pedagojik avantaja sahiptir. Klavyenin siyah-beyaz tuşları sayesinde, muhtemelen en müzikal açıdan mantıklı (polifonik) enstrümandır. İlk notaları öğrenmek için idealdir ve hızlı öğrenme garantisi neredeyse kesindir. Tüm müzik türlerinden ve her seviyedeki parçalar aynı klavyede çalınabilir, bu da onu tam anlamıyla bir ömür boyu enstrüman yapar!

Yamaha PSR-E373 61 Tuşlu Org

Yamaha P45 Taşınabilir Dijital Piyano

Yamaha YDP145R Dijital Piyano (Gül Ağacı)

İlk Enstrümanım

Müzik yapmanın uzun süreli keyfi için, bir enstrümanın ne kadar popüler olduğunu göz önünde bulundurun. Gitar, mükemmel bir şekilde en popüler telli enstrümanlardan biridir. Ancak, bir gün bir grupta çalmayı hedefliyorsanız, belki de müzisyenler bir davulcu veya basçı arıyor olabilirler, çünkü onlardan o kadar da fazla yoktur. Aynı durum kemanlar için de geçerlidir, birçok kişiye hitap eden bir enstrümandır. Ancak bir keman orkestrasında, belki de viola (veya çello) için daha fazla yer vardır. Bu anlamda, “daha egzotik enstrümanlar” da ilk enstrüman olarak potansiyele sahiptir.

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin