Popüler MIDI Klavye Novation, dördüncü nesli olan Launchkey MK4‘ü tamamen yeniden tasarlanmış, altı farklı modelde sunuyor ve birçok yeni özellik ile birlikte geliyor. Peki, Launchkey MK4’te yeni olan neler var?

 

Novation’ın Launchkey serisi, uzun zamandır Ableton Live ve diğer DAW yazılımları için en popüler MIDI klavyelerden biri olarak biliniyor. Yeni Launchkey MK4, sadece bir yüz yenileme değil; tasarım ve donanım ile birlikte, daha yüksek bir kontrol seviyesine ulaşmanızı sağlayan pek çok yeni özellik sunuyor. Önceki nesilde, Launchkey ailesi neredeyse tüm yaygın klavye boyutlarını kapsıyordu. Güncellenmiş Launchkey 25, 37, 49, 61 ve Mini versiyonlarının yanı sıra, Novation şimdi altıncı bir model olan Launchkey Mini 37’yi de tanıttı. Bu, artık dört tam boyutlu model ve iki kompakt versiyon ile seçenekler sunulduğu anlamına geliyor.

Novation’a göre, donanım tamamen baştan tasarlandı ve bu tasarım minimalist bir görünüme sahip; daha olgun bir hava katıyor. 49 ve 61 tuşlu en büyük versiyonlara daha yakından baktığınızda, üreticinin pad’leri sağa kaydırdığını, fader’ları ise sola yerleştirdiğini görebilirsiniz. Novation, çoğu kullanıcının isteği olan pad’leri sağ elle kullanımını gerçekleştirdi.

 

Yeni Premium Tuş Takımları

Yeni tasarımın yanı sıra, Launchkey 49 ve 61 MK4 (Novation’ın artık “premium” olarak adlandırdığı modeller) yarı ağırlıklı, piyano tarzı tuş mekanizması ile donatıldı. Novation, yeni tuş takımlarının daha pürüzsüz, hassas bir yanıt sunduğunu ve genel çalma hissiyatını artırdığını ifade ediyor. Launchkey 49 ve 61 Mk4 ayrıca ilk kez bir arpejatör deseninin üzerine solo çalmanıza olanak tanıyor. Ayrıca, Launchkey MK4 serisinin tüm modelleri, polifonik aftertouch özelliğine sahip yeni FSR pad’ler içeriyor. Novation, FSR (Force Sensitive Resistor) teknolojisinin güvenilir ve hassas bir yanıt sağladığını belirtiyor.

Control your software

Tüm yeni modeller şimdi yüksek çözünürlüklü OLED ekranlarla birlikte geliyor; bu ekranlar önceki neslin metin tabanlı ekranlarından çok daha fazla bilgi gösterebiliyor. İki yeni Launchkey Mini modeli bile bu ekranlara sahip!

Always in keyMove with the melodyOvercome creative blocks 

Launchkey artık sadece Ableton için değil!

Şimdiye kadar, Launchkey serisi en çok Ableton Live kullanıcıları arasında popülerdi. Yeni Launchkey MK4 serisi artık diğer DAW’ları da açıkça destekliyor. Live’ın yanı sıra, Logic Pro, Cubase, Reason ve FL Studio için özel betikler ile geliyor. Ayrıca, Reaper, Pro Tools ve Studio One’ı HUI protokolü aracılığıyla kontrol edebilirsiniz. Novation, gelecekte ek DAW’lar için daha fazla özel betik yayımlamayı planlıyor. Ableton Live’da artık pad’leri adım sekansörünü kontrol etmek için kullanabilirsiniz.

Work intuitively

Launchkey MK4’ün Diğer Yeni Özellikleri

Bunlara ek olarak, Launchkey Mk4, 22 ek ölçek ile genişletilmiş bir Scale Mode sunuyor (toplamda 30). Ölçekler artık Ableton’daki ölçeklerle otomatik olarak senkronize ediliyor. Ayrıca, Chord Map, User Chord ve Fixed Chord olmak üzere üç yeni Chord Mode ve çalarken akorları tespit edip görüntüleyen bir Chord Detector özelliği mevcut. Ayrıca, üretken arpejatör şimdi pad’leri kullanarak arpej desenlerini düzenlemenize olanak tanıyan bir adım düzenleyici sunuyor.

Kapsamlı Yazılım Paketi

Novation Launchkey Mk4, cömert bir yazılım paketi ile birlikte gelir. Ableton Live 12 Lite’ın yanı sıra, GForce Software Oberheim SEM, Oberheim OB-EZ ve AXXESS sentezleyicileri için lisanslar, Klevgrand LUXE, R0Verb ve Slammer lisansları ve Orchestral Tools’tan özel bir paketi de içeriyor.

All you need to create

Özetle, Launchkey Mk4, sadece Ableton Live evreninin ötesine geçmekle kalmıyor, aynı zamanda klavye kontrolcülerinde yeni bir nesil sunuyor. Yaratıcılığınızı ve performansınızı desteklemek için tasarlanan bu yenilikçi cihaz, müzik üretiminizi bir üst seviyeye taşıyacak!

Yeni Novation MK4 serisini eylül ayı sonunda doremusic’te bulabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için Novation Web Sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Get hands-on

 

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin