Only Lovers Left Alive ( Sadece Aşıklar Hayatta Kalır) 2013

IMDB Puanı: 7,3

Filmin Yönetmeni: Jim Jarmusch

Jim-Jarmusch-doremusic

Filmin yönetmeni Jim Jarmusch der ki: “Sinema tarihini ne kadar biliyorsam müzik tarihini de o kadar biliyorum.” Yazıya neden mi böyle başladım? Vereceğim birkaç spoiler ile bunu anlayacaksınız. Önce filmi kısaca özetleyelim:

“Uzun zamandır yaşayan birbirlerine aşık iki vampirin (Adam ve Eve) modern zamanla başa çıkmalarını ve yaşadıkları zorlukları konu alıyor. Başrollerinde Tom Hiddleston (Namı değer Thor’un kötü kardeşi) ve Tilda Swinton (Narnia Günlükleri filmlerinden hatırlıyoruz.) gibi başarılı iki oyuncu yer alıyor.”

Cannes Film Festivali’nde Grand Golden Rail ödülüyle yakasına bir yıldız takan Jarmush, kendi müzik grubu olan SQÜRL’ün bestelediği post-rock şarkılarıyla filme adeta boyut atlatıyor. Filmi izlerken bol bol; Charles Darwin’den Henry Ford’a; Galileo’dan Einstein’a kadar uzanan bir diyaloglar, sanat üzerine kesilen ahkamlar ve yapılan şakalar, tarihten alıntılar göreceksiniz. Melankolik bir ağırlığı var fakat bu film hem sinema filmi hem de bir müzik filmi… Çünkü Adam (Tom Hiddleston) sadece müzik enstrümanları ve Eve’ye bağımlı, oldukça melankolik ve intihara meyilli bir vampirimiz. Eve ise tam tersine hayata tutunan daha pozitif düşünen bir karakteri canlandırıyor.

film1 film2

Adam’ın evini gördüğünüzde müzik enstrümanlarıyla kaplı olduğunu göreceksiniz. Para karşılığında illegal bir şekilde özel ve custom gitarlar satın alıyor. Bunları ilginç şekillerde değerlendirerek nevrotik müzikler yapmaya ve ilham almaya çalışıyor. Gibson’lar Gretsch’ler… Filmdeki nadide enstrümanlar doremusic custom shoplarından eksiksiz! E artık daha fazla spoiler’a gerek yok bence filmi izleyin…

Tüm enstrümanları filmde tespit edip bize yollayacak olan azimli arkadaşımızın yazısını burada yayınlayacağız!

 

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin