Uzun yıllardır yapılan araştırmalar sonucunda piyano çalmanın faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Özellikle erken yaşta piyano eğitimi alan çocukların büyüme çağında diğer çocuklara göre daha başarılı olduğu yapılan testler sonucu kanıtlanmıştır.

Young Girl Playing PianoPiyano çalmanın veya piyano çalmaya başlamanın herhangi bir yaşı olmadığını, hayatınıza girdiği andan itibaren sizin de kısa sürede fark edeceğiniz gelişmeler olacağını maddelere geçmeden belirtelim. 🙂

  • Piyano Çalmak, Sözel, Görsel ve İşitsel Zekayı Geliştirir:

Erken yaşta piyano eğitimi alan çocuklar, gelişme çağında sözel, görsel ve işitsel taraflarını daha iyi geliştirirler. Hafızaları daha kuvvetli olur ve çevrelerinde karşılarına çıkan olayları daha verimli kavrarlar. İleriki zamanda ise kendilerini daha iyi ifade ederler. Aynı zamanda yeni öğrendikleri becerileri daha hızlı kavrar ve uygularlar.

  • Piyano Çalmak, Sayısal Zekayı Geliştirir:

Erken yaşta piyano eğitimi alan çocuklarda, özellikle sol beyin fonksiyonlarının daha iyi geliştiği gözlemlenmiştir. Piyano eğitimi alan çocukların matematik ve fen alanlarında daha başarılı olduğu kanıtlanmıştır.

piano_girl_playing

  • Piyano Çalmak, Konsantrasyon Süresini Geliştirir:

Erken yaşta piyano eğitimi alan çocuklarda, konsantrasyon süresinin geliştiği gözlemlenmiştir. Piyano çalarken nota takibi yapmak, çalınan eserin temposunu doğru ayarlamak ve devam ettirmek ve on parmak koordinasyonu yapmak konsantrasyon süresini geliştirmektedir.

  • Piyano Çalmak, Hızlı Okuma ve Okuduğunu Anlama Becerisini Geliştirir:

Piyano çalarken aynı zamanda notaları takip etmek ve okumak, okurken çalmak, hızlı okuma becerisinin gelişmesine yardımcı olur.

sad-boy-plays-piano-13879939285b6

  • Piyano Çalmak, Vücut Koordinasyonunu Geliştirir:

Erken yaşta piyano eğitimi alan çocuklarda, el-göz koordinasyonunun üst düzeyde geliştiği gözlemlenmiştir. Özellikle okul öncesi alınan piyano eğitimi, okuma ve yazmaya büyük katkı sağlar.

  • Piyano Çalmak, Çalışma Disiplinini Geliştirir:

Erken yaşta alınan piyano eğitimi, ders alan bireyin daha disiplinli ve odaklı olmasını sağlar. Yapılan derslerin tekrarı çalışmanın önemini ortaya koymaktadır.

 

Kaynak: Mic Network Inc

Kaynak: Forbes.com 

2 YORUMLAR

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin