– Çalışma şartlarınızı değerlendirip dijital bir davul setimi yoksa akustik bir davul setimi alacağınıza karar verebilirsiniz.
– Karar aşamasında markalar hakkında belirli bir araştırma ve üretici hakkında fikir sahibi olmak gerekir.Her üreticinin kendine has ağaç işleme stilleri ve davul donanım sistemlerini incelemek gerekir.
– En önemli ve etkin faktörlerden biri ise; alacağımız davulun hammaddesi olan ağacıdır. Her ağacın kendine has bir tınısı olduğundan dolayı bu karar sizin davulculuk hayatınızda karakterinizi belirleyecek bir tercihtir.
– Çaldığınız tarza hizmet eden bir ağaç yapısı ve davul ölçüleri seçmek işinizi kolaylaştıracak önemli bir diğer etkendir.
Ses bakımından yaygın olan maple ve birch ağacı davulları denemek iyi bir başlangıç olacaktır.
– Akustik bir enstrüman olduğundan dolayı kesinlikle deneyerek ve ortamın akustiği göz önüne alınarak değerlendirilmelidir.
– Bu hususların dışında davul üstündeki donanımın kalitesi de önemli bir faktördür.
– Eğer başlangıç aşamasında bir davulcu iseniz; tercihiniz set davulların dışında iyi bir trampet ve zil seti edinmek olabilir.
– Diğer enstrümanlara nazaran tamamıyla akustik bir ürün alacağanızdan her şeyin sizin kafanızdaki tını ve karaktere sahip olmasına dikkat edin.
– Videolar kayıt ediliş teknikleri sebebi ile bazen yanıltıcı olabilir. Bizzat kendiniz deneyerek ve satın alacağınız firmadaki temsilciler ile görüşerek ürün hakkında daha çok fikir sahibi olun.
– Davullarda fiyatlandırmayı her zaman göz önünde bulundurmamak gerekir. Fiyat performansı düşük ama yapılış itibari ile akustik açıdan yüksek performans gösteren bir seti gözden kaçırmanıza sebep olabilir.

 

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin