Müzik, yaşadığımız dünya için evrensel bir dil. İnsanların duygu, düşünce ve hislerini notalara dökerek oluşturduğu müzik dili, enstrümanlar sayesinde bir anlam kazanıyor. Yaşamın başladığı tarihten bu yana Dünya üzerinde o kadar çok müzik enstrümanı var ki bunlar saymakla bitiremeyiz. Çünkü bazen müzik yapmak için, bir bardak, bir masa, kalemler, bir metal parçası ve bir çok değişik eşyada yetebiliyor. Sürekli gözümüzün önünde bulunan ve bilinenlerin aksine, görmediğimiz bir çok ilginç müzik aleti var. Ayrıca teknoloji ilerledikçe, değişik ve dijital tarzda müzik aletleri de üretilmeye de başlandı. Müzik endüstrisi geliştikçe kim bilir daha neler göreceğiz. İşte bu zaman gelene kadar şu ana kadar gelmiş geçmiş en ilginç müzik aletlerine bir göz atalım:

Theremin

theremin-türkiyenin-1-numarali-muzik-aletleri

Teremin ilk elektronik ve çalarken temas gerekmeyen müzik aletidir. İsmini mucidi olan Rus Profesör Leon Theremin’den alır, 1928 de mucidi tarafından patenti de alınmıştır.

Eigenharp

eigenharp-turkiyenin-1-numarali-muzik-aletleri

John Lambert’in icat ettiği yeni bir müzik aleti son zamanlarda takipçisi ve meraklısı çok olan ilginç bir alet. Ama ne yazık ki üflemeli, vurmalı ya da dokunup basmalı mı ne olduğuna kesin karara varılamamış bir müzik aleti bakalım zamanla ne olacak!

Laser Harp

laser-harp-turkiyenin-1-numarali-muzik-aletleri

Tek başına ses çıkartabilen bir müzik aleti değil, ancak bir synthesizer’a bağlı bir tür klavye gibidir. Çalışma prensibi ise laser demetlerine dokunularak programlanmış notaların seslendirilmesine yarıyor. Fakat kullanım alanı diğer müzik aletlerine göre sınırlı. Aslında daha çok konserlerde şov yapmak için kullanılıyor desek yeridir.

Hang Drum

hang-drum-turkiyenin-1-numarali-muzik-aletleri

İsveçli Feliz Rohner ve Sabina Scharer adlı kişiler tarafından 2000 yılında üretilmeye başlanmış, iki yarım küreden oluşan ilginç bir alettir. O kadar huzurlu bir sesi var ki anlatmaktan daha çok izlemenizi öneririz.

 

 

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin