Yıllardır zil dünyasının en önemli markalarından biri olan Zildjian bir süredir ürettiği özel yapım zillerle piyasadaki ağırlığını daha da arttırıyor. Özellikle en kaliteli bronz&pirinç alaşımları kullanarak el yapımı işçilikle üretilen ailenin en yeni üyelerinden “Kerope” serisi Zildjian ziller şahane tınısının yanı sıra firma tarihi için tartışılmaz bir yere sahip büyük zil ustası Kerope Zildjian’ın anısına da sahip çıkıyor.

zildjian-blog-doremusic

Kerope Zildjian, 1865-1909 yılları arasında dünyanın en beğendiği zilleri büyük bir titizlik ve işçilikle üretmiştir desek sanırım yanılmış olmayız. Bu eşsiz ustanın katkılarına kayıtsız kalmayan Zildjian ailesi üretilen yeni “Kerope” serisi ile 14’’ ve 15’’ hi-hat ile 18’’, 19’’, 20’’, 22’’ zil modelleriyle kısa bir süre önce raflardaki yerini aldı. Ayrıca 2014 NAMM fuarında müzisyenler tarafından büyük bir ilgi gören Kerope serisi Zildjian ziller birçok davulcunun vazgeçilmez zilleri arasına girecek gibi gözüküyor.

Zengin ve koyu ton arayan müzisyenlerin mutlaka incelemesi gereken bu ziller Zildjian Sound Lab ve New York’lu davulcu Zach Danziger tarafından geliştirildi. Yoğun çalışmalar sonucu 1950 ve 1960’ların klasikleşmiş zil görünümüne ve hissiyatına sadık kalınarak üretilmiş Zildjian Kerope serisi ziller “old-school” tadını yakalamak isteyen davulcular için göz ardı edilemeyecek bir seri!

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin