Uluslararası performans sanatı platformu Performistanbul, İHTİYAÇ: SEN başlığı altında 28 gün boyunca aralıksız devam edecek 672 saatlik canlı bir süreç sunmaya devam ediyor.

Simge Burhanoğlu küratörlüğünde, 10 Performistanbul sanatçısının gerçekleştireceği 9 performans, izleyicileri sanatçılarla karşılıklı beslenebilecekleri kendilerine ait bir yer bulmalarını amaçlayan; canlı sürece odaklanmaya çağıran; hayatın içinden bir deneye davet ediyor.

Amaç: insanlığın ham maddesini ortaya çıkarmak. İnsanlığı, insanın içindeki ilkel duyguları hatırlatmak. Sürecin vurgulandığı aralıksız, uzun soluklu bu deneyim ile bir dönüşüm başlatmak. İnsanların önyargısız bir şekilde 7/24 kendilerine açık olan kapıdan içeri girmelerini, içeride kendilerine ait bir yer bulmalarını sağlamak ve en önemlisi de kendilerini değerli hissettirmek. Bu gerçekliği, bilinmezi sahiplendirip, içeride herkese bir yer vermek.

İHTİYAÇ: SEN

672 saat canlı süreç

Sanatçılar:

AslieMk

Batu Bozoğlu

Ebru Sargın

Ekin Bernay

Gülhatun Yıldırım

Ismail Ata Doğruel

Leman Sevda Darıcıoğlu

Özlem Ünlü

Selin Kocagöncü

Küratör: Simge Burhanoğlu

Tarih: 16 Şubat – 16 Mart 2018 (aralıksız 672 saat)

Mekan: Hacımimi Mah. Dibek Sok. No: 32 Galata / Beyoğlu, İstanbul

Harita: https://goo.gl/gzQ3VS

*Biletler Biletix‘ten alınabilir. Öğrenciler ücretsiz.

Bir Bilet Bir Kitap!

16 Şubat Cuma günü saat 22.00’de biletli izleyicilere kapılarını açacak ve 16 Mart tarihine kadar, 28 gün boyunca aralıksız devam edecek performansları izlemek için biletler Biletix’ten adresinden alınabilecek. Aylık (80TL) ve haftalık (25TL) bilet seçenekleriyle bir hafta ya da bir ay süreyle istenilen saatte mekana giriş yapılabilecek ve öğrencilerden ücret alınmayacak.

Biletlerden elde edilen tüm gelir Performistanbul Canlı Araştırma Alanı’nın kütüphanesine kitap temin etmek amacıyla kullanılacak. Bilet alarak bağış yapanların isimleri, bu sürece sağladıkları desteğin ve tek başına bir insanın yapabileceklerinin altını çizmek adına kütüphanede yer alacak kitaplarda belirtilecek.

Performanslar:

AslieMk’nın Tayy-ı Mekan ve Bast-ı Zaman: bilokasyon, otoskopi, dedublüman ve diğer üçüncü şeyler isimli performanslarında, zaman ve mekan araştırmaları laboratuvarında çalışan iki bilim insanının beden imgelerinin kopyalarını ışınlamalarına tanık oluyoruz.

Proje: PC’de Batu Bozoğlu, izleyici ile etkileşim kurarak 28 gün boyunca üzerinde taşıdığı hoparlörü internet üzerinden kullanıma açıyor ve katılımcıların yollayacağı metinler, otomatik seslendirmeyle sanatçının bedeninde hayat buluyor.

Dördüncü Duvar isimli canlı süreçte, izleyen ve izlenen ilişkisini tam tersine döndüren Ebru Sargın L., mekan içinde izleyiciyi sürecin bir parçası yaparak, 28 gün boyunca canlı yayın akışıyla kendi evini açıyor. Gerçeğin birebir sunulması ile izleyici ve sanatçı bu hayali dördüncü duvarın ötesine beraber geçiyor.

Mackie ürünlerimiz ile destek olduğumuz, “Ne istiyorsun?” isimli performansta sanatçı Ekin Bernay,  insanların yaşamlarında gerçekten ne istediklerini keşfetmeleri için izleyiciyi iyileştirici bir yolculuğa çıkarıyor.

İçeride isimli performansında izleme ve izlenme eylemlerini araştıran Gülhatun Yıldırım, kendini en rahat hissettiğin an beliren izlenmenin yarattığı rahatsızlık üzerine odaklanıyor.

İ. Ata Doğruel, Tevazu isimli performansında, 28 gün boyunca yemek yeme eylemini ziyaretçilere teslim ederek; insan-toplum ilişkisini, sosyal dinamikleri ve ‘birey’ olmanın sınırlarını izleyiciyle birlikte araştırıyor.

Bir güle bakmak’ ta Leman S. Darıcıoğlu, 28 gün boyunca bir odada performans ve hayat arasındaki sınırları silerek, kendi fiziksel, enerjisel ve duygusal bedeni ve zihni üzerinde bir zaman araştırması gerçekleştiriyor ve zaman/hayat/ölüm; hayatta kalma/umut/umutsuzluk ve yara/şifa gibi ilişkiler etrafında dönüyor.

Özlem Ünlü, kaçıp giden an ve sonsuz devrevi süre, kader ve ölüm anlamına gelen Kâla’da, kendini bir tahtla birlikte sargılatarak nesneleştiriyor ve mumyalanma işlevi üzerinden ölüm ve öte dünya gibi kavramları araştırırken aynı zamanda obje olma; özgürlüğün kısıtlanması; kendi özgürlüğünü yaratma ve kendisiyle izleyicinin iktidarını sorgulama üzerine yoğunlaşıyor.

Tek Kişilik Dans Partisi isimli canlı süreçte Selin Kocagöncü, izleyicilerin müzikle baş başa kalarak özgürce dans edecekleri bir alan kurguluyor.

doremusic ailesi olarak destekçisi olduğumuz İhtiyaç: Sen, 16 Mart 2018 tarihine kadar devam edecek.


Medya Sponsoru:

Timeout İstanbul

Destekçiler:

ARF Güvenlik

ERSA

Roka Davet

SPOT

Şerifoğlu İnşaat

Dore Müzik

Dijital Medya Sponsoru:

Digital House

 

 

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin