Epiphone ile 142 yıl!

Epiphone Amerika‘nın en eski ve en çok saygı gören enstrüman üreticilerinden birisidir. 1873 yılından beri Epiphone bilinen her türlü popüler müziğe göre enstrümanlar üretmiştir ve 2013 yılında 140. Doğum gününü kutlamıştır. Epiphone ismi hem tarih hemde icat etme ruhunu uyandırmaktadır. Stathopoulo’nun evi 1900’lü yılların başlarındaki Mandolin çılgınlığından 1920’li yıllardaki jazz gitarlarına; swing dönemi Archtop gitarlarından savaş sonrası pop gitarlarına, Jazz, R&B ve Rock’n Roll döneminin erken yıllarına ve İngiliz istilasından sonra Heavy Metal, Punk, Grunge, ve Trash gitarlarına kadar her muhteşem müzikal çağda merkezi bir rol üstlenmiştir. Ve 21. yüzyılda ise Probucker manyetik, paralel seri switch, içeri yerleştirilmiş Kill Switch potansları, Shadow NanoFlex ve NanoMag manyetik sistemleri ve Esonic Preamp yerleştirilmiş önde gelen Acoustic/Electric gitarları gibi teknolojik devrimleri Epiphone’u yeni bir jenerasyona getirmiştir.

epiphone-banjo-turkiyenin-1-numarali-muzik-aletleri

Epiphone’ un küçük bir aile tamir dükkanından dünya çapında yüksek kaliteli enstrümanlar üretmesi kolaylıkla harika bir romana konu olabilir fakat tek bir farkla bu hikaye gerçek!

stathopoulo-turkiyenin-1-numarali-muzik-aletleri

Epiphone’un hikayesi Yunanistan’ın dağlarında başlar ve oradan Türkiye’ye devam eder, Atlantik okyanusundan geçerek Ellis adasındaki göçmen geçiş kapısına ve oradan da gece kulüplerine, kayıt stüdyolarına, 1920’li ve 1930’lu yıllarda, Manhatan’da ki kıyıdan kıyıya radyo yayınlarına kadar uzanır. Bu öykü hem babadan oğula geçen zor kazanılmış zanaatkarlık hem de durmak bilmeyen yeniliği arzulayan Amerikan ruhunun öyküsüdür.

EpiBoys-turkiyenin-1-numarali-muzik-aletleri

Epiphone kullanan başlıca sanatçılar:

Slash
George Van Eps
Paul Mccartney
John lennon
George Harrison
My Chemical Romance
Joe Bonamassa
Nirvana
Zakk Wylde
Machine Head
Radiohead

*Les Paul geceleri Epiphone fabrikasında çalışırdı ve kendi adını taşıyan efsane Les Paul gitarları burada üretti.

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin