Davulları ellerimizle çalabilir miyiz? Elbette mümkün! Benny Greb veya Tommy Aldridge gibi davulcular, vahşi ritimleriyle bunu kanıtlayabilirler. Ancak davul setinizden daha fazla ses almak için bazı araçlara ihtiyaç vardır – yani davul bagetleri, bir davulcunun en iyi dostudur. Fakat piyasada 300’den fazla farklı model varken, doğru bagetleri seçmek oldukça zor olabilir. Bu makale, seçim yapmanıza yardımcı olmayı umuyor.

“Sadece Çalmak İstiyorum”

Henüz şekil ve uzunluk konusunda belirli bir tercihiniz yoksa, hareketinizi kolaylaştıracak, çok yönlü ve dayanıklı bagetler istiyorsanız, 5A modeli veya biraz daha ağır olan 5B bagetlerini düşünmelisiniz. Meinl SB101 5A modeli, mükemmel kalitesi ve hoş tutuşuyla öne çıkıyor. Aslında, birçok deneyimli profesyonel, onlarca farklı bageti denedikten sonra bu standart modellere geri dönüyor. İşte tüm 5A bagetlerinin bir genel görünümü:

“Güçlü Vuruyorum!”

Stüdyoda gitariste kim olduğunu göstermek için yüksek ve sert çalıyor musunuz? Parmakların kanamaya başlamadan önce, daha ağır bagetler düşünmelisiniz. Ağır vuran davulcular için önerilen bagetler 2B olarak etiketlenmiştir veya daha basit bir ifadeyle, “rock” bagetlerdir.

Vater VH2BW 2B Wood Tip Baget

 

“Ben modern bir davulcuyum, ahşap modası geçti”

Ahşap bagetlerin tipik tınısını ve düzensizliğini istemeyenler için, örneğin ProMark 5AN gibi Naylon uçlu bagetleri öneriyoruz.

“Bagetlerim harika ama biraz kısa”

Sonunda “kendi” bagetlerinizi buldunuz ama sanki kısa olduklarını mı hissediyorsunuz? Örneğin, davul setinize çok yakın oturmayı sevmiyorsanız. Birçok üretici, klasik modellerinin daha uzun versiyonlarını sunar.

Meinl SB103 Hickory Acorn Wood Tip Standard Long 5A Baget

“Nazik bir davulcuyum”

Oldukça küçük elleriniz mi var ya da sadece daha düşük bir ses seviyesiyle mi çalmak istiyorsunuz? Ya da her trampet vuruşunda irkilen hassas bir solistiniz mi var, ya da her çalmaya başladığınızda grubun nota kağıtları havaya mı uçuyor? Eğer öyleyse, 2B bagetleri bir kenara koyup daha hafif modellere geçmenin zamanı gelmiş demektir. Çoğu marka bunlara 7A adını verir. 

 

Promark 7A Baget

“Farklı bir şey arıyorum”

Ses paletinizi genişletmek için fırça bagetler mutlak bir klasiktir. Baget çantanızda bir çift fırça bulundurmak, daha tek bir vuruş yapmadan önce bile meslektaşlarınız üzerinde iyi bir izlenim bırakır. Geleneksel fırçalar sizin için uygun değilse ve benzersiz bir ses arıyorsanız, Meinl SB310 Brush 5A Fixed Wire’ı deneyin. Farklı boyutlarda, renklerde ve malzemelerde mevcut olan Hot Rods, normal davul bagetlerine daha yumuşak bir alternatiftir.

BONUS

Kişisel tercihlerin yanı sıra, ünlü davulcuların kullandığı bagetler, farklı tarzlar ve teknikler için ideal olabilir. Kendi çalma tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza en uygun bageti seçerken, profesyonellerin tercihlerini göz önünde bulundurmak, sevdiğiniz davulcunun imza bageti ile çalmak lham verici olabilir.

Zildjian Volkan Öktem Signature Baget

Tüm davul bagetlerini incelemek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin