“Telefonlar, tabletler, beyaz eşyalar gİbİ neredeyse dijital olan her şeyİn “akıllı” olmaya başladığı bu günlerde Zivix fİrması daha kolay bİr gİtar deneyİmİ sunmak mottosuyla Jamstik+ İsİmlİ akıllı gİtarıyla müzİkseverlerle buluştu.’’


 

Gitar çalmaya yeni başlayanlar için satın alınabilecek birçok gitar modeli olmasına karşın başlangıç düzeyinde gitar eğitimi için alternatifler sınırlı. Yeni bir enstrüman çalmayı öğrenmek için disiplin ve egzersiz yapmak şart. Kurs veya özel öğretmen yardımıyla önerilen gitar metotları üzerinden disiplinli ve günlük çalışmalar yapmak gitar çalmak isteyen müzikseverlerin dikkate alması gereken konular.

Fakat günümüzde İnternet ve Multimedya olanaklarının gelişmesiyle birlikte gitarınızı aldıktan sonra evinizde bile çeşitli videolar veya online kurslar üzerinden gitar öğrenebiliyorsunuz. Bu şekilde gitara başlamanın sağlıklı olup olmaması her ne kadar bir tartışma konusu olsa da kursa gitmek istemeyen veya buna zaman/bütçe ayıramayan birçok müzisyen bu yolu tercih ediyor.

Telefonlar, tabletler, beyaz eşyalar gibi neredeyse dijital olan her şeyin “akıllı” olmaya başladığı bu günlerde Zivix firması daha kolay bir gitar deneyimi sunmak mottosuyla Jamstik+ isimli akıllı gitarıyla müzikseverlerle buluştu.  Gitara başlamayı daha basit ve zahmetsiz hale getirmiş gözüken Jamstik+ Akıllı gitarı ile iPad, iPhone, ve Mac bilgisayarlar üzerinden bluetooth bağlantısıyla gitar öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Jamstik+ Akıllı Gitar’a göz attığımızda üzerinde standart gitarlarda olduğu gibi 6 adet tel bulunduğunu görüyoruz. Klavye uzunluğu oldukça kısa olmasıyla dikkat çekiyor. Sadece 5 fret bulunan Jamstik+’ın klavyesi aynı zamanda bazı kullanıcılar tarafından dar ve ergonomik olmaması sebebiyle eleştiriliyor. Fakat standart ölçülerde bir gitar olma iddiası taşımayan Jamstik+ oldukça portatif tasarımı sayesinde çantanıza rahatça sığabiliyor.

Klavye üzerinde bulunan infrared sensörler sayesinde bend ve vibrato teknikleri dâhil tüm dokunuşlar algılanıyor. Ayrıca Jamstik+ üzerinde bulunan D-pad konsolu üzerinden oktav değişimi yapmak ve istediğiniz aralığa kapo eklemek mümkün.

Pena vuruşlarını dinamik ve eş zamanlı olarak algılamak içinse Fishman markası tarafından geliştirilen ‘stik manyetik kullanılmış. Bu manyetik sayesinde gerçek bir elektro gitar deneyimi yaşıyorsunuz.

Kompakt tasarımı, hafif oluşu, 8 saate varan şarj edilebilir bataryası ile Jamstik+ SmartGuitar gitar çalma keyfinizi portatif hale getiriyor!

Daha fazlası için tıklayınız!

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin