2007 yılında YouTube üzerinden paylaştıkları akustik cover videolarıyla tanınmaya başlayan ve şimdi tüm dünyada büyük kitlelere ulaşmayı başaran Kaliforniya’lı boyband grup Boyce Avenue inceleme köşemizde sizlerle.

boyce

An itibariyle 7,5 milyon YouTube, 3 milyondan fazla Facebook takipçisi bulunan ve 2,1 milyarın üzerinde izlenme sayısına sahip Boyce Avenue klasik akustik cover gruplarından ayrılarak kendilerine has tarzlarıyla öne çıkıyor. Yarattıkları etki o denli büyük oldu ki şuan Coldplay, Lady Gaga, Linkin Park ve Selena Gomez’den bile daha çok takipçileri var.

Manzano kardeşler (Alejandro, Fabian ve Daniel) Indie tarzında ve kimi zaman piyano ve vokal, kimi zaman soft-rock ve akustik gitar tınılarıyla, kimi zaman ise düetler üzerinden yaptıkları coverlar ile dinleyicilerinin karşısına çıkıyorlar. Resmi distiribütörü olduğumuz Gibson, Epiphone ve Taylor marka gitarlar ile Yamaha marka piyanolar kullanmaları da bizi ayrıca sevindiriyor.

Grubun kurucusu Alejandro Manzano’ya bu şöhrete nasıl kavuştuklarını sorduğumuzda “İş fırsatları yakalamak amacıyla YouTube üzerinden her ay üç tane cover paylaşmaya başladık ve o süreden beri bu şekilde devam ediyoruz. Fakat dünyanın her yerinden gelen böylesine güzel tepkiler beklemiyorduk.” diyor. Ayrıca “Kimse bilmediği bir şarkıyı dinlemek için arama yapmaz.” diye ekleyen Alejandro Manzano ve kardeşleri popüler parçaların coverları ve kendilerine ait bestelerinden oluşan konserleriyle şuan 5 farklı kıta da, 20 den fazla ülkede ve 400.000′den fazla seyirciye ulaşmış durumdalar.

Her ne kadar kelimelerle tanıtmaya çalışsak da Boyce Avenue dinlemeden keyfine varılabilecek bir grup değil.

Beğenerek dinlemeniz dileğiyle: https://www.youtube.com/user/boyceavenue

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin