Sıkça sorulan “Akustik davul mu yoksa Dijital mi?” sorusunun aksine günümüzde dijital davulun bizlere sağladığı bir çok avantajdan bahsedebiliriz. Öncelikle ses yalıtımı gibi ilk aşamada masraflı olan bir sistemin aksine, davul gibi yüksek rezonansa sahip bir enstrümanı evlerimize kadar getiriyor. Başlangıç aşamasındaki davullar etüt imkanını karşılasa dahi üst seviyelere çıktıkça birebir akustik davul lezzetini ev ortamında bizlere sunuyor.

Peki dijital davul alırken nelere dikkat etmeliyiz?

– Akustik davuldaki durumun aksine dijital platformda isim yapmış markalar bu konuda ilk tercihimiz olmak durumundadır. Çalıştıkları sistem ve yazılımlar itibari ile ileride sorun yaşamayacağınız ve yedek parça durumunda temini kolay ürünler bu firmalar tarafından karşılanıyor olacaktır.

-Bir dijital davulda ilk dikkat edilmesi gereken bütün sistemi çalıştıran ve içinde seslerin yüklü olduğu modülü incelemektir.İçinde yüklü olan seslerin akustik davula göre tepkileri ve bu seslerin işlem hızı çok önemlidir. Davula yapılan vuruşlarda gerçekçi bir işlem hızı gelişmekte olan ritm kulağınız adına önemlidir.

dtx502x

– Modülden sonra ise ilk dikkat edilmesi gereken pad sistemleridir. Bu sistemler firmadan firmaya farklılık gösterir. Bizim bu konuda dikkat etmemiz gereken Pad’lerin hissiyat açışından akustik davula en yakın olanını seçmektir. Derilerde bagetin Rebound’una en yakın sistemler kauçuk ve silikon hava kabarcıklı Pad’lerdir.

– Temel noktalardan sonra ise dijital ortamın bizlere sunduğu zenginlerden faydalanmaktır. Bu konuda içerisinde yüklü olan farklı Loop sesler, Perküsyon Setupları vb. sesleri incelemek olacaktır. Bu konuda fazla çeşitlilik sunan ürün sizi yaratıcılık konusunda ileriye taşıyacaktır.

– Menü erişilebilirliği işinizi kolaylaştıracak bir husustur. Pad ve modüllerin bağlı olduğu aksamların sağlamlığı da dikkat etmeniz gereken noktalardan birisidir.

– Dijital davullar, stüdyo ortamında çalışamayan müzisyenlere beraber çalabilecekleri bir grup sunar. Farklı farklı tarzlarda hazırlanmış Backing Trackler ve Etütler ile eşlik etmenizi destekler. Bunların çeşitli olması önemli bir diğer husustur.

– Son olarak ise; tüm müzisyenler için kayıt kolaylığıdır. Alacağınız üründe bu özelliğin olması kendi etütleriniz ve parçalarınızda hızlı bir biçimde kaydetme imkanı sağlayacaktır.

– Bütçeleri itibari ile farklılık gösteren dijital ürünlerde bütçenize uygun en iyi performanstaki ürünü bulmak iyi bir tercih olacaktır.

Davul ve Perküsyonları İncelemek İçin Tıklayın!

Yorum yapın

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin